F/B "Aqua Jewel"

Για άλλη μια φορά τα Κύθηρα βρίσκονται αντιμέτωπα με τα γνωστά προβλήματα της ακτοπλοΐας. Τι συνέβη; Ενώ το πλοίο F/B “Aqua Jewel” επρόκειτο να προσεγγίσει το λιμάνι Διακοφτίου περί τις 19:25, ερχόμενο από Γύθειο, ο πλοίαρχος αποφάσισε να μην μπει στο λιμάνι επικαλούμενος τα «έντονα καιρικά φαινόμενα» στην περιοχή. Αυτή την ενημέρωση είχαμε προ ολίγου, σε επικοινωνία μας με το Λιμενικό Τμήμα Κυθήρων. Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή, οι μετεωρολογικές ενδείξεις αναφέρουν δυτικό άνεμο 5-6 μποφόρ στην Θάλασσα Κυθήρων. Επίσης δεν έχει γίνει γνωστό αν το πλοίο μπορούσε εναλλακτικά να προσεγγίσει στο λιμάνι της Αγίας Πελαγίας.

Επιβάτες που βρίσκονται στο πλοίο επικοινώνησαν μαζί μας για να μας αναφέρουν την κατάσταση, ενώ έλαβαν την ενημέρωση με ανακοίνωση του πλοίαρχου, ότι το “Aqua Jewel” θα καταπλεύσει στην Κίσσαμο. Όπως έχει γίνει γνωστό οι επιβάτες που ταξίδευαν για Κύθηρα πρόκειται να επιστρέψουν με το αυριανό δρομολόγιο, ενώ αναμένεται να φιλοξενηθούν απόψε σε καμπίνες του πλοίου. Ταλαιπωρία υφίστανται εκτός από τους επιβάτες και όσοι θα ταξίδευαν απόψε από τα Κύθηρα για την Κρήτη.

Δυσφήμιση και ανασφάλεια για τα Κύθηρα

Για άλλη μια φορά, τα γεγονότα δείχνουν ότι το πλοίο “Aqua Jewel” δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει λόγων των ιδιαιτεροτήτων των λιμένων της άγονης περιφερειακής γραμμής, αλλά και κατά τις εκτιμήσεις των ειδικών ότι το μικρό βύθισμά του το καθιστά ακατάλληλο για τη θάλασσα Κυθήρων και το Κρητικό Πέλαγος. Έχει γίνει πλέον συνήθεια, κάθε εβδομάδα να είναι πιο εύκολο να κερδίσει κανείς το λαχείο από το να φτάσει στον προορισμό του.

«Επιτέλους, κάτι πρέπει να γίνει. Δεν μιλάει κανείς» μας ανέφερε επιβάτης σε έξαλλη κατάσταση. Δυστυχώς η δυσαρέσκεια χτυπάει κόκκινο, καθώς ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξε τόσο συχνό πρόβλημα με την προσέγγιση στο λιμάνι του Διακοφτίου. Για όσους θυμούνται το “Βιτσέντζος Κορνάρος”, μεγαλύτερο πλοίο και με μεγαλύτερο βύθισμα, η προσέγγιση στο Διακόφτι δεν αντιμετώπιζε δυσκολίες.

Δυστυχώς οι αρχές, τοπικές και κεντρική εξουσία, φαίνεται πως δεν ιδρώνουν με την γραμμή μας. Έτσι δυσφημίζεται το νησί, η τοπική μας γραμμή, η Ελλάδα και οι κάτοικοι και ταξιδιώτες βυθίζονται στην ανασφάλεια. Και μπήκε κι η τουριστική σεζόν. Ελλάς το μεγαλείο σου.

Παραπάνω δείτε φωτογραφία από την διαδρομή όπου φαίνεται πως το πλοίο δεν επιχείρησε καν να προσεγγίσει το λιμάνι του Διακοφτίου, ενώ λίγο μετά όλως περιέργως έχασε τον… δρόμο του, και λίγο πιο μετά την Χύτρα, το έστριψε προς Αντικύθηρα…! Παρακολουθούμε και σας ενημερώνουμε.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

12 − three =