aristotelia-peloni

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το πρωί της Δευτέρας, 22/02, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ανέφερε ότι η Λίνα Μενδώνη απολαμβάνει της επιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη και πως «ένας ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός δεν συνιστά λόγο αποπομπής».

Όλα αυτά, την στιγμή όπου στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος ενισχύονται οι φωνές – όπως αυτή της Ελίζας Βόζενμπεργκ – που ζητούν την απομάκρυνση της υπουργού Πολιτισμού.

Στο Μαξίμου, από την άλλη, εξετάζουν τις επιλογές του μικρότερου πολιτικού κόστους για τον πρωθυπουργό, αφουγκραζόμενοι την περιρρέουσα ατμόσφαιρα από το timing των εξελίξεων γύρω από την υπόθεση Λιγνάδη.

Στην ενημέρωση, η κα Πελώνη ξεκίνησε λέγοντας πως από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση ενθάρρυνε τα θύματα να βγουν και να μιλήσουν. Δήλωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της συγκρότησης κώδικα δεοντολογίας, ενώ ενημέρωσε ότι την Πέμπτη θα διεξαχθεί συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για τα ζητήματα της επικαιρότητας και κυρίως για το θέμα της ποιότητας του δημόσιου διαλόγου.

Ερωτηθείσα αρχικά, αν συμφωνεί η κυβέρνηση με την έκφραση της υπουργού Πολιτισμού για τον Δημήτρη Λιγνάδη ότι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, η κα Πελώνη είπε ότι η έκφραση αυτή είναι ατυχής κι αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη

Σε δεύτερη ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο αποπομπής της Λίνας Μενδώνη, η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε: «Ένας ατυχής επικοινωνιακός χειρισμός δεν συνιστά λόγο αποπομπής. Η κυβέρνηση στηρίζει την κυρία Μενδώνη. Η κυρία Μενδώνη είναι μια καλή υπουργός με σημαντικό έργο στο υπουργείο Πολιτισμού». Σε νέα ερώτηση για το αν η κ. Μενδώνη απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, παρά τις αντιδράσεις του καλλιτεχνικού χώρου, η απάντηση της ήταν κατηγορηματική:«Ναι» είπε.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

6 − 3 =