Ξεκίνησε με απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας η ρυμούλκηση του «EUROFERRY OLYMPIA» από το σημείο που βρίσκεται, βόρεια της Κέρκυρας, στο λιμάνι Πλατυγιαλίου Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του το πρωί της Τρίτης, το υπουργείο έκανε γνωστό ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε το υπουργείο ότι έχουν εξαντληθεί οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης επί του πλοίου στη σημερινή του θέση. Για τον λόγο αυτό, ζήτησε την μετακίνησή του σε ασφαλή λιμένα, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις των στελεχών της ΕΜΑΚ με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Το υπουργείο Ναυτιλίας επικοινώνησε με την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση της ναυαγιαίρεσης για τις κατάλληλες και ασφαλείς ενέργειες, με σκοπό τη ρυμούληση του πλοίου στο λιμάνι Πλατυγιαλίου. Η μετακίνηση και η διαμονή των συγγενών των αγνοουμένων στο λιμάνι της Αιτωλοακαρνανίας θα γίνει με φροντίδα και μέριμνα του υπουργείου, όπως επισημαίνει το ίδιο.

Ωστόσο, οι συγγενείς των 10 εγκλωβισμένων οδηγών, μόλις ενημερώθηκαν από το Λιμενάρχη της Κέρκυρας γι’ αυτή την απόφαση εξοργίστηκαν, καθώς εκτιμούν ότι θα χαθεί πολύτιμος χρόνος από τις έρευνες.

Ο Ηλίας Γεροντιδάκης, γιός εγκλωβισμένου οδηγού, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε: «Ας βγάλουν πρώτα τους ανθρώπους μας και μετά ας έρθει ο Γκριμάλντι να το πάρει και να το πάει όπου θέλει». Φανερά εκνευρισμένος, ανέφερε ότι το πλοίο ρυμουλκούμενο θα φτάσει στην Αιτωλοακαρνανία μετά από 24 ώρες και τότε θα έχει καεί όλο. «Δεν τους ενδιαφέρει η τύχη των ανθρώπων μας», φώναξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × five =