stratigiki-dioikisi

Ο επικεφαλής της Στρατηγικής Διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών (United States Strategic Command – Stratcom), ναύαρχος, Τσαρλς Ρίτσαρντ, προειδοποίησε, την περασμένη εβδομάδα, ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μόνο η «προθέρμανση» για τα χειρότερα που έρχονται.

Ειδικότερα υπογράμμισε, ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι η μεγαλύτερη σύγκρουση που θα δουν οι ΗΠΑ και πρέπει να είναι προετοιμασμένες για μια παγκόσμια σύγκρουση με την Κίνα.

«Αυτή η κρίση στην Ουκρανία είναι απλώς η προθέρμανση», είπε ο Ρίτσαρντ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ετήσιο Συμπόσιο του Naval Submarine League 2022.

«Το μεγάλο έρχεται. Και δεν πρόκειται να περάσει πολύς καιρός μέχρι να δοκιμαστούμε με τρόπους που δεν έχουμε δοκιμαστεί εδώ και πολύ καιρό», συμπλήρωσε και πρόσθεσε:

«Πρέπει να κάνουμε κάποια γρήγορη, θεμελιώδη αλλαγή στον τρόπο που προσεγγίζουμε την άμυνά μας (…) Καθώς αξιολογώ το επίπεδο αποτροπής μας κατά της Κίνας, μπορώ να πω ότι “το πλοίο βυθίζεται αργά”. Βυθίζεται αργά, αλλά βυθίζεται», καθώς η Κίνα αναπτύσσουν ταχύτερα την ικανότητά τους επί του στρατιωτικού πεδίου σε σχέση με τις ΗΠΑ.

«Καθώς αυτές οι καμπύλες (σσ. ανάπτυξης) συνεχίζονται, δεν έχει σημασία πόσο καλό είναι το επιχειρησιακό μας σχέδιο ή πόσο καλοί είναι οι διοικητές μας ή τα όπλα μας», αφού «δεν πρόκειται να τα έχουμε σε επάρκεια» και αυτό «είναι ένα πολύ βραχυπρόθεσμο πρόβλημα».

Ο Ρίτσαρντ είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ πρέπει να κοιτάξουν το παρελθόν της στρατιωτικής τους ανάπτυξης για να δουν πώς θα μπορούσαν να αυξήσουν την κυριαρχία τους στη διεθνή στρατιωτική σφαίρα.

«Παλιά ξέραμε πώς να κινούμαστε γρήγορα» αλλά «έχουμε χάσει αυτήν την τέχνη».

«Πρέπει να ξαναπιάσουμε δουλειά και να μην μιλάμε για το πώς θα μετριάσουμε την πιθανή, ενδεχόμενη αποτυχία μας» τόνισε.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × 4 =