Σε δηλώσεις στο περιθώριο του workshop για το νέο ΕΣΠΑ, «Ανθρώπινο Δυναμικό & Κοινωνική Συνοχή 2021-2027», προέβη ο δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης.

Ο κ. Χαρχαλάκης, μιλώντας για την πορεία υλοποίησης των έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, ανέφερε ότι τα έργα «είναι πολλά», εντούτοις παρατηρείται μια «προβληματιή σε ότι αφορά τις διαδικασίες αδειοδότησης», ζήτημα που αφορά «κρατικές αρμοδιότητες», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η αγωνία των δημάρχων αλλά και του Περιφερειάρχη, είναι οι κρατικές υπηρεσίες να κινούνται πιο γρήγορα στην ωρίμανση και αδειοδότηση των έργων», σημείωσε ο κ. Χαρχαλάκης. Σε ότι έχει να κάνει με το νέο ΕΣΠΑ, ο δήμαρχος Κυθήρων εκθείασε τους διαπραγματευτικούς χειρισμούς του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, τόσο με την κυβέρνηση όσο και με την ευρωπαϊκή επιτροπή, χάρη στους οποίους «οι πόροι για την νέα προγραμματική περίοδο θα είναι πολύ αυξημένη για όλη την Αττική», υπερβαίνοντας το 1 δις, εξακόσια εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, όσον αφορά τα νησιά, ο κ. Χαρχαλάκης ανέφερε ότι οι 8 δήμαρχοι έχουν καθορίσει τους στόχους, μέσω σημαντικής προεργασίας και αναπτυξιακής μελέτης, εκφράζοντας την πεποίθηση πως οι συγκεκριμένοι στόχοι, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, «θα γίνουν πραγματικότητα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × five =