Αρτοποιείο

Κύκλωμα απατεώνων δρα σε πολλές περιοχές της χώρας, εξαπατώντας αρτοποιούς. Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί σε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας και σε Πάρο, Μύκονο και Εύβοια και έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις.

Η σπείρα προσεγγίζει τηλεφωνικά τα θύματά της και χρησιμοποιεί το πραγματικό όνομα του δημάρχου ή του αντιδημάρχου της περιοχής, λέγοντας πως επιθυμούν να κάνουν παραγγελία ψωμιού και άλλων ειδών αρτοποιίας, τα οποία και προορίζονται για δωρεά.

Στην συνέχεια, ζητούν τον λογαριασμό του αρτοποιού, όπου και υπόσχονται να κάνουν κατάθεση στο προσυμφωνηθέν ποσό. Ακολούθως, προσκομίζουν πλαστό αποδεικτικό κατάθεσης από άλλη τράπεζα, με ποσό δεκαπλάσιο από το αρχικό. Γι αυτό το δήθεν «λάθος» τους, ζητούν να τους επιστραφεί το ποσό που αναγράφεται στο ψευδές παραστατικό κατάθεσης και μάλιστα άμεσα, ώστε να μην εκτεθούν σε άλλους προμηθευτές.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος Μιχάλης Μούσιος εμφανίστηκε ανήσυχος για τις διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο και τόνισε ότι οι επιτήδειοι έχουν βρει νέο κόλπο για να πείσουν τους αρτοποιούς.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

16 − thirteen =