Με συνέντευξή τους στο BHMA o Σωτήρης Τσαφούλιας και ο Πάνος Βλάχος δίνουν απαντήσεις σε όλα τα επίκαιρα ζητήματα σε ένα δεκάλεπτο βίντεο «αφιλτράριστης αλήθειας». Μιλούν για τη σχέση τους, τις αξίες που μοιράζονται, την ανάγκη των μίντια να κατασκευάζουν και να αποδομούν «είδωλα», αλλά και για τα μόνα όπλα που έχουν απέναντι σε κάθε λογής εξουσίες: τις λέξεις. Διαβάστε το άρθρο και δείτε το βίντεο σε δημοσιογραφική επιμέλεια του Γιώργου Πολυμενέα.

10 λεπτά αφιλτράριστης αλήθειας

«Ο Σωτήρης Τσαφούλιας και ο Πάνος Βλάχος δεν είχαν δουλέψει μαζί ποτέ έως τώρα. Κι όμως, η συνεργασία τους για την νέα σειρά της COSMOTE TV «17 Κλωστές» ακουγόταν ως το πιο αυτονόητο πράγμα στον κόσμο».

Υπό κανονικές συνθήκες, έτσι θα ξεκινούσε αυτό το εισαγωγικό κείμενο για τη κοινή συνέντευξη των δύο καλλιτεχνών, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω. Δεν ξεκινά όμως έτσι επειδή στο μεταξύ μεγάλο μέρος της δημόσιας συζήτησης αναλώθηκε στο βίντεο από ένα πρόσφατο live του Πάνου Βλάχου στη Θεσσαλονίκη. Πριν μερικές μέρες, στη μουσική σκηνή WE έκανε αυτό που συνήθως κάνει όταν δεν παίζει θέατρο -μία συναυλία. Το βίντεο έγινε viral για το στίχο «Μέσα σε ένα σάκο βάλτε, Άδωνι και Πορτοσάλτε». Οι θιγόμενοι αντέδρασαν άμεσα υποστηρίζοντας δημόσια ότι ο τραγουδιστής και οι στίχοι του παρακινούν σε βία, ενώ από την πλευρά του ο δημοσιογράφος προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη και θα υποβάλλει μήνυση.

Όταν γυρίσαμε τη συνέντευξη δεν είχε συμβεί τίποτα από όλα αυτά. Ωστόσο, θεωρήσαμε ότι θα ήταν αναγκαίο να απευθυνθούμε εκ νέου στον Πάνο Βλάχο για το συγκεκριμένο θέμα. Μιλώντας στο ΒΗΜΑ ο δημοφιλής ηθοποιός ξεκαθαρίζει:

«Θα ήθελα να πω σε όσους δεν με γνωρίζουν -και καλά κάνουν και δεν με γνωρίζουν- ότι είμαι κι εγώ στο ίδιο τσουβάλι, στον ίδιο σάκο με όλους τους ανθρώπους, ακόμα και με όσους διαφωνώ ιδεολογικά, διότι με ενδιαφέρει να καταλάβω τι σκέφτονται. Το κάνω στην τέχνη μου, το κάνω στη δουλειά μου, το κάνω και στη ζωή μου».

vlachos-tsafoulias

Μπορούμε τώρα λοιπόν να επιστρέψουμε στις «17 Κλωστές» και όχι μόνο σε αυτές.

Η  σειρά εποχής, σε σενάριο Μιρέλλας Παπαοικονόμου και  Κάτιας Κισσονέργη, ήταν ο τόπος συνάντησης δύο καλλιτεχνών που διαγράφουν ήδη μια πορεία ανοδική. Ο Τσαφούλιας ανέλαβε τη σκηνοθεσία έχοντας κλείσει τους λογαριασμούς του με το σύμπαν του «Έτερος Εγώ» και έχοντας ανοίξει εδώ και δύο χρόνια, άλλους, θεατρικούς (σε λίγες μέρες θα ανέβει στην κεντρική σκηνή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης  «Η αξία της ζωής» σε σκηνοθεσία δική του). Ο Βλάχος υποδύθηκε τον Αντώνη Καστελλάνη, τον πρωταγωνιστή του ομώνυμου βιβλίου του Πάνου Δημάκη στο οποίο βασίζεται η σειρά, με την ορμή της επιτυχίας και της αποδοχής που χαίρει «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού», μια παράσταση που συνεχίζεται για τρίτη -και τελευταία- σεζόν στο θέατρο ΓΚΛΟΡΙΑ.

Αμφότεροι δεν συμμερίζονται καθόλου την ανάγκη και τη βουλιμία των media να κατασκευάζουν και να αποδομούν είδωλα. Κάθε τους ποστ ή τοποθέτηση για οποιοδήποτε θέμα αναπαράγεται ξανά και ξανά, αναλύεται, επιβραβεύεται (συνήθως) ή αποδοκιμάζεται (σπανιότερα). «Δεν είναι η δουλειά μου να τοποθετούμαι για τα πάντα», θα παραδεχθεί ο Τσαφούλιας, ενώ ο Βλάχος πιστεύει ακράδαντα ότι ένα μεγάλο μέρος των κυρίαρχων ΜΜΕ συστηματικά εκμηδενίζει και εκχυδαΐζει πρόσωπα και καταστάσεις. «Δεν μετανιώνω για όσα έχω πει», θα παραδεχθεί.

Όση ώρα απαντούσαν στις ερωτήσεις της συνέντευξης που μπορείτε να δείτε παρακάτω, η ατμόσφαιρα γέμιζε από την ενέργεια δύο ανθρώπων οι οποίοι διαθέτουν όχι μόνο εμφανή χημεία αλλά και ένα δέσιμο βαθύ, χαρακτηριστικό σχέσεων που έχουν σφυρηλατηθεί με το πέρασμα των ετών και την ουσιαστική επαφή.

Περισσότερα στο βίντεο.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × 1 =