«Το 1462, ο Βλαντ Ντράκουλα, μέλος του Τάγματος των Δραγόνων, επιστρέφει στο σπίτι του μετά τη νίκη του εναντίον των Τούρκων. Η σύζυγός του, Ελιζαμπέτα, αυτοκτόνησε όταν άκουσε κάποιες ειδήσεις που έλεγαν για το θάνατο του Βλαντ. Γεμάτος θυμό που η γυναίκα του θα είναι καταδικασμένη που αυτοκτόνησε, ο Ντράκουλα γκρεμίζει το παρεκκλήσι του και ορκίζεται στο Θεό ότι θα αναστηθεί από τον τάφο για να πάρει εκδίκηση για το θάνατο της Ελιζαμπέτα με όλες τις δυνάμεις του σκότους.

Το 1897, ο δικηγόρος Τζόναθαν Χάρκερ αναλαμβάνει σαν πελάτη του τον Κόμη Δράκουλα από την Τρανσυλβανία καθώς ο προηγούμενος δικηγόρος Ρ.Μ. Ρένφιλντ έχει τρελαθεί. Ο Τζόναθαν ταξιδεύει στην Τρανσυλβανία για να κανονίσει την ακίνητη περιουσία του στο Λονδίνο. Συναντά τον Κόμη, που είναι τώρα ένας ηλικιωμένος, γεμάτος ρυτίδες, χλωμός άντρας που κατοικεί σε ένα παράξενο κάστρο. Ενώ υπογράφει κάποια χαρτιά, ο Κόμης ανακαλύπτει μια φωτογραφία της αρραβωνιαστικιάς του Χάρκερ, Μίνα και πιστεύει ότι είναι η μετενσάρκωση της Ελιζαμπέτα. Ο Κόμης αφήνει τον Τζόναθαν να ξελογιαστεί από τις νύφες του και φεύγει για την Αγγλία. Ο Δράκουλας επιβιβάζεται μαζί με πενήντα κιβώτια γεμάτα χώμα στο πλοίο Δήμητρα και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σκοτώνει όλο το πλήρωμα για να πάρει δυνάμεις.»

Η μεγάλη ταινία του Φ.Φ. Κόπολα, με τον Γκάρι Όλντμαν σε μια συγκλονιστική ερμηνεία και μια πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών να τον πλαισιώνουν, σε μια ταινία που κέρδισε 3 Όσκαρ και συγκέντρωσε 82,5 εκατομμύρια στο αμερικανικό box office και 133,3 εκατομμύρια δολάρια στον υπόλοιπο κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 × 5 =