Το “Έτερος Εγώ” είναι ελληνική αστυνομική θρίλερ ταινία του 2016, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια. Στο σενάριο συνεργάστηκε ο μαθηματικός και συγγραφέας Τεύκρος Μιχαηλίδης (που κάνει κι ένα πέρασμα στην ταινία ως γιατρός). Πρωταγωνιστούν ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Γιώργος Χρυσοστόμου, ο Φρανσουά Κλουζέ, ο Μάνος Βακούσης και η Ιωάννα Κολλιοπούλου.

Η ταινία ξεκινά το 1987 στα γενέθλια της δεκάχρονης Δανάης όπου ο παππούς της τής χαρίζει δύο μενταγιόν. Το ένα, που είναι για την ίδια, έχει από τη μία πλευρά την εικόνα του Πυθαγόρα και από την άλλη τον αριθμό 220. Το δεύτερο έχει επίσης από την μια πλευρά την εικόνα του φιλοσόφου και από την άλλη τον αριθμό 284. Αυτό ο παππούς της της λέει να το δώσει σε όποιον αγαπήσει αληθινά.

Είκοσι χρόνια αργότερα οι δύο φίλες μαζί με τους φίλους τους γιορτάζουν τα τριακοστά γενέθλια της Κλειώς σε ένα κλαμπ. Ο Μάνθος (Γιώργος Χρυσοστόμου), ο φίλος της Κλειώς, θέλοντας να της κάνει πρόταση γάμου, της ζητά να φύγουν από το κλαμπ. Λίγο αργότερα όμως και ενώ έχουν σταματήσει στην άκρη του δρόμου με τη μηχανή του Μάνθου προκειμένου να της κάνει την πρόταση, ένα αυτοκίνητο πέφτει με μεγάλη ταχύτητα επάνω τους με αποτέλεσμα η Κλειώ να σκοτωθεί και ο Μάνθος να τραυματιστεί πολύ σοβαρά. Ο οδηγός του αυτοκινήτου εγκαταλείπει το σημείο του δυστυχήματος και τα θύματά του.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσαφούλιας Διευθ. Φωτογραφίας : Γιώργος Μιχελής Μουσική: Κώστας Μαραγκός Μοντάζ : Γιώργος Γεωργόπουλος Γιώργος Μαυροψαρίδης Ηχολήπτης : Γιάννης Αντύπας Μιξάζ : Κώστας Βαρυμποπιώτης Κοστούμια : Άγις Παναγιώτου Μake up : Γιάννης Παμούκης S.F.X : Γιώργος Αλαχούζος Ρούλης Αλαχούζος VFX Supervisor: Αντώνης Κοτζιάς (YAFKA) Production Design :Ηλίας Λεδάκης Executive Producer :Φένια Κοσοβίτσα Πρωταγωνιστούν: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Δημήτρης Καταλειφός, Μάνος Βακούσης, Ιωάννα Κολλιοπούλου Guest Star : Francois Cluzet

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × 1 =