Στο σημερινό επεισόδιο η ψυχολόγος – σεξολόγος Τάνια Μπαταλαμά, αναφέρεται σε ένα αρκετά διαδεδομένο στερεότυπο, που αυτοεγκλωβίζει συχνά το φύλο για το οποίο έχει καθιερωθεί: το ανδρικό φύλο.

Πρόκειται για τα στεγανά που περιβάλλουν την ερωτική επιθυμία αυτών που η κοινωνία θεωρεί ως “αληθινούς άντρες” και τον μύθο που έχει καλλιεργηθεί γύρω από την άτρωτη σεξουαλικότητά τους. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Είναι όντως υπαρκτό το «πρότυπο» του άντρα που διακατέχεται από ερωτική επιθυμία ανά πάσα ώρα και στιγμή και κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις;

Από την άλλη, μήπως αυτό ακριβώς το στερεότυπο τον εγκλωβίζει σε μια ναρκισσιστική φούσκα τελειότητας, που τον αποτρέπει από του να πειραματιστεί με την/τον σύντροφό του σε όλα τα επίπεδα; Σεξουαλικό, αισθηματικό, αισθαντινό, βιωματικό. Και στην τελική, έχει το δικαίωμα ο καθένας (και η καθεμιά) να απέχει ενίοτε από το σεξ για οποιονδήποτε λόγο, δίχως την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις γι’αυτό;

Όλες οι πολύ ενδιαφέρουσες απαντήσεις στο βίντεο που ακολουθεί.

Η Τάνια Μπαταλαμά είναι Σεξολόγος, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Σεξουαλικών Δυσλειτουργιών, Σύμβουλος σχέσεων / γάμου, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Μπορείτε να επισκεφτείτε τον επαγγελματικό της ιστότοπο στο http://www.sex-therapy.gr/, μέσω του οποίου έχετε την δυνατότητα να επικοινωνήσετε με την ίδια, είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να κλείσετε ραντεβού για οποιοδήποτε θέμα που σας απασχολεί.

Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το κανάλι της στο YouTube στην παρακάτω διεύθυνση: https://www.youtube.com/channel/UCho1jHpyFIygjNAvh5COeTQ/. Εκεί, θα βρείτε μια πληθώρα από βίντεο-αναρτήσεις που η ίδια ανεβάζει και πλέον θα κοινοποιεί και το Kythera.News σε εβδομαδιαία βάση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

six + 9 =