serafeim-kythiron

Την έντονη δυσαρέσκειά του στην απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει υπό περιορισμούς τις εκκλησίες κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς-Θεοφανείων, εξέφρασε την Δευτέρα, 14/12/20 ο Μητροπολίτης Κυθήρων-Αντικυθήρων, Σεραφείμ.

Ο κ. Σεραφείμ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και στον Γιώργο Παπαδάκη, διαμαρτυρήθηκε έντονα για την πολιτική απόφαση για όριο πιστών εντός των ιερών ναών κατά την διάρκεια των εορτών, την οποία και χαρακτήρισε «αντισυνταγματική».

«Ο καταστατικός χάρτης της Εκκλησίας, είναι νόμος του Κράτους και το άρθρο 13 του Συντάγματος υπερασπίζεται την θρησκευτική συνείδηση και την θρησκευτική λατρεία, η οποία δεν διακόπτεται ούτε εν καιρώ πολέμου», ανέφερε ο Σεβασμιότατος, επιχειρώντας στην συνέχεια και μια ιστορική αναδρομή σε αντίστοιχες περιόδους επιδημιών, όπου η πολιτεία δεν προέκρινε το κλείσιμο των εκκλησιών, ως μέτρο αντιμετώπισης.

«Είναι η Χάρις του Θεού, που προστατεύει τον πιστό από ιούς και λοιμώξεις, όπως έχουμε δει και στην περίπτωση των λεπρών. Έχουμε μάλιστα και περιπτώσεις ιών που εξαφανίστηκαν μετά την λιτανεία ιερών λειψάνων, όπως συνέβη σε μεγάλη λοίμωξη του προπερασμένου αιώνα, με εκατοντάδες νεκρούς την ημέρα», κατέληξε ο κ. Σεραφείμ.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × 2 =