Σεισμός 5 Ρίχτερ μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

Αμείωτη συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα με την τελευταία δόνηση να σημειώνεται το μεσημέρι της Τρίτης (04/02), μεγέθους 5 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού, 22 Χλμ. ΝΝΔ της Αρκεσίνης Αμοργού.

Το εστιακό βάθος ήταν 13,2 χιλιόμετρα. Σημειώνεται ότι ήταν ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες, με τη μεγαλύτερη -μέχρι πρότινος- δόνηση να φτάνει τα 4,9 Ρίχτερ.

Προειδοποιήσεις και οδηγίες από ξένες χώρες προς τους πολίτες τους

Εύλογη αναστάτωση έχει προκαλέσει η έντονη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη, καθώς πλήθος ξένων πρεσβειών στην Αθήνα και Υπουργείων Εξωτερικών ξένων χωρών έχουν εκδώσει ανακοινώσεις και οδηγίες προς τους πολίτες τους, καλώντας τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες του ελληνικού Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Η πρωτοβουλία για τις σχετικές ανακοινώσεις ξεκίνησε από τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία πρώτη προειδοποίησε τους υπηκόους της για τους κινδύνους που εγκυμονεί η σεισμική δραστηριότητα στη δημοφιλή τουριστική περιοχή. Ακολούθησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιρλανδία, η Ρουμανία, και άλλες χώρες, εκδίδοντας συστάσεις για την ασφάλεια των πολιτών τους.

Οι ανακοινώσεις τονίζουν τη σημασία της συμμόρφωσης με τις οδηγίες των ελληνικών αρχών, ιδίως αναφορικά με την αποφυγή επικίνδυνων περιοχών, όπως οι απόκρημνες ακτές και τα παλαιά κτίρια. Παράλληλα, προειδοποιούν για το ενδεχόμενο μετασεισμών και καλούν τους πολίτες να είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.

Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, με τις τοπικές αρχές στη Σαντορίνη να λαμβάνουν μέτρα για την προστασία των κατοίκων και των επισκεπτών. Ωστόσο, οι εξελίξεις αυτές έχουν προκαλέσει ανησυχία στην τοπική κοινωνία και στην τουριστική βιομηχανία της περιοχής.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Σε Δημοπρασία 4 Ακίνητα από το Λιμενικό Ταμείο Κυθήρων

Την αξιοποίηση της περιουσίας του και την αναβάθμιση των...

Ζάκυνθος: 13 παραλίες βραβεύτηκαν με Γαλάζιες Σημαίες

Σημαντική διάκριση για τη Ζάκυνθο, καθώς για ακόμη μία...

Πρωτογενές πλεόνασμα 5,175 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό το α’ τετράμηνο

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 5,175 δισ. ευρώ καταγράφηκε στον προϋπολογισμό...

Το χρονικό μιας Θεσμικής Αιμομιξίας

Η Σεπτή Κυρία και το Πεπρωμένο της ΥποταγήςΣε αυτή...

Καραμανλής: Η δική μας κυβέρνηση είχε πολυδιάστατη προσέγγιση στην εξωτερική πολιτική

“Η δική μας κυβέρνηση είχε μια πολυδιάστατη προσέγγιση στην...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img