ekpa-me-xrisi-maskas-kai-kalo-exaerismo

Την πρόθεση της κυβέρνησης για σταδιακό άνοιγμα της εκπαίδευσης, με προτεραιότητα στα Λύκεια, εξέφρασε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, σημειώνοντας ότι την ίδια ώρα, θα ληφθούν υπόψη οι εισηγήσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων επί του θέματος. Προανήγγειλε επίσης, παράταση της σχολικής χρονιάς για δύο βδομάδες μέχρι και το τέλος του Ιουνίου.

Η ίδια αποκάλυψε ότι μόλις το 30% των εκπαιδευτικών έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν εθελοντικά με τις δόσεις που περισσεύουν από τον προγραμματισμό.

Για τα self tests, η υφυπουργός τόνισε ότι οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν το τεστ στο σπίτι τους, και για την μετάβασή τους στο σχολείο, θα προσκομίζουν υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα ή από το ίδιο το παιδί αν είναι ενήλικας, ενώ το ίδιο θα ισχύει για τους εκπαιδευτικούς.

Μόνο το 30% των εκπαιδευτικών δήλωσαν εθελοντικό εμβολιασμό

Για τον εμβολιασμό στον χώρο της εκπαίδευσης, η κα Μακρή είπε πως ένα ποσοστό της τάξης του 30% των εκπαιδευτικών έχει προσφερθεί εθελοντικά να κάνει το εμβόλιο, με το ποσοστό να ανεβαίνει κάπως με εκείνους τους εκπαιδευτικούς που έχουν ήδη εμβολιαστεί με το εμβόλιο της ΑstraZeneka αλλά και εκείνους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Η ίδια ανέφερε πως οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν την ίδια περίοδο που γίνονται κάθε χρόνο με βάση τη μειωμένη ύλη κατά 30% λόγω της ιδιαιτερότητας της εποχής, ενώ αναφερόμενη στις προαγωγικές εξετάσεις των υπολοίπων τάξεων, σημείωσε πως δεν έχει ληφθεί απόφαση αν θα πραγματοποιηθούν ή όχι, ωστόσο ανέφερε πως, ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει για το σύνολο των τάξεων γυμνασίων και λυκείων.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eight − 5 =