Σαλαμίνα

Το Piraeus Press αναφέρεται στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους δύο αυτοδιοικητικούς, τον Δήμαρχο Σαλαμίνας και την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Αττικής με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 και ενώ το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα στις τοπικές κοινωνίες!

Όπως αναφέρει το Piraeus Press γίνεται εύκολα αντιληπτή η αφορμή του πολέμου που ξέσπασε μεταξύ των δυο… μέσω δελτίου τύπου του Δήμου Σαλαμίνας (στο οποίο «κατηγορείται» η κ. Μπόγρη ότι κολλά την υλοποίηση του έργου) και απαντητικής επιστολής της κ. Μπόγρη που εκθέτει τον Δήμαρχο Σαλαμίνας για την καθυστέρηση του έργου!

Απάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων σχετικά με το έργο Ενεργειακής Αναβάθμισης των κτιρίων του 1ου και 2ου ΓΕΛ Σαλαμίνας

Σχετικά με το έργο Ενεργειακής Αναβάθμισης των κτιρίων του 1ου και 2ου ΓΕΛ Σαλαμίνας και την σχετική συζήτησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαλαμίνας, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη τοποθετείται ως εξής:

«Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και διαστρεβλώσεως της αλήθειας επανέρχομαι στο θέμα της πορείας της αίτησης χρηματοδότησης του Δήμου Σαλαμίνας στο πρόγραμμα του ΠΕΠ Αττικής σχετικά με το έργο “ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥ 1ου και 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ”.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου απέστειλα ενημερωτικό σημείωμα της αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Αττικής σχετικά με την πορεία της αίτησης του Δήμου στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που προσκάλεσε ο Δήμαρχος με το συγκεκριμένο ζήτημα ως 1ο θέμα.

Όπως ήταν σε όλους γνωστό δεν θα μπορούσα την συγκεκριμένη ημέρα να παραβρίσκομαι μιας και εκπροσωπούσα την Περιφέρεια Αττικής στην Αίγινα.

Περίμενα όμως να υπάρξει συγκεκριμένη απάντηση για τον λόγο που η υπηρεσία δεν ενημερώνεται εδώ και 20 μήνες για την πορεία των ζητημάτων που έχει θέσει και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί σε σχέση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, με αποτέλεσμα το έργο να έχει χαρακτηριστεί έργο «προς απένταξη».

Αντ’ αυτού τόσο στο ΔΣ όσο και στο δελτίο τύπου διατυπώθηκαν υβριστικές εκφράσεις απαράδεκτες και αχαρακτήριστες. Παραβλέποντας τις τακτικές και την όλη φρασεολογία μιας και με αφήνουν τελείως αδιάφορη θα περάσω στην ουσία του θέματος.

Από τον Δήμο Σαλαμίνας εδώ και 20 μήνες ζητούνται τα παρακάτω:

Α) H τακτοποίηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, το οποίο δεν μπορεί να καλυφθεί με υπεύθυνη δήλωσηκανενός.

Β) Η βεβαίωση συντήρησης καυστήρα που συνοδεύει την υποβολή, περιέχει την άκρως ανησυχητικήπεριγραφή λεβητοστασίου κάτω από έξοδο διαφυγής. Ανεξάρτητα από την τύχη της αίτησης χρηματοδότησης, και εφόσον η περιγραφή αυτή αληθεύει, το συγκεκριμένο λεβητοστάσιο δεν πρέπει να λειτουργήσει ποτέ πια και οι δεξαμενές του να αδειάσουν άμεσα από καύσιμα και να γεμίσουν νερό.

Γ) Η Υποβολή Ανάλυσης Προϋπολογισμού ανά ΠΕΑ(Πιστοποιητικό Ενεργειακής Αναβάθμισης) και η επανεξέταση του 6ου κτιρίου το οποίο πιθανόν να απαιτούσε κατηγορία ΠΕΑ Β από Γ της υποβολής.

Σε αυτά τα ερωτήματα που τίθενται επανειλημμένα θα έπρεπε να απαντήσει ο Δήμαρχος ή έστω να δώσει ένα χρονοδιάγραμμα τακτοποίησης των παραπάνω.

Αντί ο Δήμαρχος να δώσει απαντήσεις στα συγκεκριμένα θέματα οι σύμβουλοι του τον απασχόλησαν άσκοπα και με λάθος πληροφορίες που εν τέλη δεν λύνουν το θέμα.

Σχετικά λοιπόν με το Δελτίο Τύπου του Δημάρχου.

Προφανώς και ο φάκελος δεν είναι πλήρηςδιαφορετικά θα είχαμε απόφαση ένταξης όπως έχουμε σε σχεδόν όλους τους Δήμους Αττικής.

Στο τεχνικό δελτίο που κατέθεσε ο Δήμος στο ΠΕΠ Αττικής MIS 5074671 η Δημόσια Δαπάνη είναι π/υ: 562.385,05€ (και όχι μόνον 360.000 ευρώ).

Και το πλέον τραγικό της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι ενώ η Περιφέρεια προσπαθεί εναγωνίως να διατηρήσει τη δυνατότητα ο Δήμος να λάβει χρηματοδότηση για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων του πάρα τις εντοπισμένες και σοβαρές ελλείψεις του φακέλου, η διοίκηση του Δήμου να κατηγορεί την Περιφέρεια και μάλιστα με απαράδεκτη φρασεολογία! Ισχύει δηλαδή η γνωστή ρήση «εκεί που μας χρωσταγανε, μας πήραν και το βόδι».

Είμαστε πάντα στην διάθεση του Δήμου Σαλαμίνας όπως και σε όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων για να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε δράσεις προς όφελος των πολιτών.

Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε στηρίζουμε τα νησιά και εξασφαλίζουμε πόρους για έργα πάνω σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και με υψηλές απαιτήσεις.

Αναμένουμε τις ενέργειες του Δήμου Σαλαμίνας.»

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

fourteen − twelve =