sergei-lavrov

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, διευκρίνισε την Παρασκευή, πως δεν θεωρεί πιθανό η Μόσχα να αναγνωρίσει τις σημερινές αρχές της Ουκρανίας ως δημοκρατικές.

«Ο πρόεδρος Πούτιν έλαβε την απόφαση για αυτή την ειδική στρατιωτική επιχείρηση αποστρατιωτικοποίησης, αποναζιστικοποίησης, για να απελευθερωθούν από αυτή την καταπίεση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ.

«Οι Ουκρανοί θα μπορέσουν να επιλέξουν ελεύθερα το μέλλον τους», πρόσθεσε, μιλώντας στη διάρκεια συνάντησής του με αξιωματούχους των αυτοανακηρυχθεισών δημοκρατιών των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Ρώσος υπουργός απέρριψε, παράλληλα, τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος έχει επισημάνει ότι είναι έτοιμος να συζητήσει καθεστώς ουδετερότητας για τη χώρα του και πρόσθεσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για συνομιλίες μόλις ο ουκρανικός στρατός σταματήσει να πολεμά.

Αντικρουόμενες πληροφορίες από το Κρεμλίνο

Πριν από λίγη ώρα, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του AFP, o Λαβρόφ επιβεβαίωσε πως η Μόσχα είναι έτοιμη να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σημειώνεται πως την ίδια ώρα – μιλώντας στο Reuters – ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, δήλωσε πως το Κίεβο «επιθυμεί την ειρήνη και είναι έτοιμο για συνομιλίες με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της υιοθέτησης ενός ουδέτερου καθεστώτος σε ό,τι αφορά το ΝΑΤΟ».

Σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο Reuters, το Κρεμλίνο αναγνωρίζει τον Ζελένσκι ως πρόεδρο της χώρας και ετοιμάζεται να διαπραγματευτεί την ουδετερότητα της Ουκρανίας, χωρίς να αποσαφηνίζει πόσο θα διαρκέσουν οι επιχειρήσεις.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twenty + nine =