trevor-kadieu

Σε δίκη στην Μόσχα, όπου και μεταφέρθηκε ύστερα από την σύλληψή του, θα οδηγηθεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Взгляд (vzglyad), ο Καναδός απόστρατος στρατηγός Τρέβορ Καντιέ (Trevor Kadieu), που συνελήφθη την ώρα που επιχειρούσε να δραπετεύσει από το εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη.

Ο Καντιέ, με 30 χρόνια υπηρεσίας στον καναδικό στρατό, προοριζόταν για αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας αλλά οδηγήθηκε οικειοθελώς σε παραίτηση πριν έξι μήνες, όταν το όνομά του ενεπλάκη σε σεξουαλικό σκάνδαλο το οποίο περιλαμβάνει και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του καναδικού στρατού, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα globalnews.ca. Να σημειωθεί εδώ, πως από τον Φεβρουάριο του 2021 υπάρχει κενό στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της βορειοαμερικανικής χώρας, εξαιτίας του σκανδάλου, το οποίο είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Ο Καντιέ αναμένεται να δικαστεί μαζί με στρατιωτικούς ξένων χωρών που επίσης έχουν συλληφθεί από τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία, ύστερα από την έναρξη της στρατιωτικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

13 + 2 =