Το έγραψε στο Twitter ο Λευτέρης Πετρούνιας από την Παρασκευή το βράδυ, μετά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων: «Συντονιστείτε στην ΕΡΤ στις 10:00 ώρα Ελλάδας περίπου για τον Προκριματικό των Κρίκων! Πάμε δυνατά!». Και συντονιστήκαμε κι εμείς. Αλλά τον Πετρούνια δεν τον είδαμε. Γιατί η ΕΡΤ έδειχνε σε όλα τα κανάλια της όλα τα άλλα αθλήματα εκτός από τους κρίκους!

Η απάντηση της Δημόσιας Τηλεόρασης μετά τον σάλο που ξεσηκώθηκε ήταν κωμικοτραγική: «Ουδείς μπορούσε να φανταστεί ότι στην κεντρική μετάδοση της Γυμναστικής, ο σκηνοθέτης στο Τόκιο θα επέλεγε να μην μεταδώσει την προσπάθεια ενός χρυσού Ολυμπιονίκη», είπαν. Αρα από εδώ και στο εξής θα πηγαίνουμε με τη… φαντασία του εκάστοτε Γιαπωνέζου σκηνοθέτη και αν είμαστε τυχεροί θα βλέπουμε τους Ελληνες αθλητές.

Αυτό δηλαδή μας λέει η ΕΡΤ; Είναι προφανές πως η ΕΡΤ των Ζούλα-Γαμπρίτσου «ξέχασε» να πληρώσει δεύτερο κύκλωμα αποκλειστικά για τους Ελληνες αθλητές και την πάτησε το Σάββατο το πρωί με τον Πετρούνια και την Κυριακή με τον Παναγιώτη Γκιώνη στο πινγκ πονγκ. «Οι Ελληνες φίλαθλοι δεν κατάφεραν να απολαύσουν τον μοναδικό εκπρόσωπο της χώρας στο πινγκ πονγκ», ήρθε και η αντίδραση της δυσαρεστημένης Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

«Αυτό που δεν μας είπαν από την ΕΡΤ του κ. Ζούλα είναι εάν ισχύει η ενημέρωση που έχουμε ότι δεν έχει πληρώσει το κατάλληλο αντίτιμο στην OBS ώστε να εξασφαλίσει την προβολή των αγώνων όλων των Ελλήνων αθλητών στο Τόκιο, κι ότι αυτό θα γίνει σήμερα» έγραψε χθες στο Twitter o Αλέξανδρος Νικολαΐδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Γκάφα ολκής από την ΕΡΤ.

«Νιώθω απογοητευμένος και με θλίβει ιδιαίτερα το γεγονός ότι κάποιοι Ελληνες, λίγοι ή πολλοί, δεν ξέρω, ξύπνησαν πρωί για να δουν στην τηλεόραση Πετρούνια και δεν είδαν Πετρούνια. Δεν είμαι ποδοσφαιριστής, δεν είμαι μπασκετμπολίστας, δεν είμαι σε άθλημα που κάθε Σαββατοκύριακο με βλέπουν στις τηλεοράσεις τους και θεωρώ ότι είναι ατόπημα και άδικο», δήλωσε ο Ελληνας ολυμπιονίκης το μεσημέρι του Σαββάτου και αφού πληροφορήθηκε τα τραγελαφικά γεγονότα.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά της για τα γεγονότα: «Ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει δοξάσει επανειλημμένως τη χώρα μας και ο κάθε Ελληνας έχει το δικαίωμα να παρακολουθήσει την προσπάθειά του, ειδικά όταν αυτή γίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι ανάλογα φαινόμενα δεν θα επαναληφθούν μέχρι το τέλος των Αγώνων».

Η ίδια η ΕΡΤ από το πρωί του Σαββάτου ψέλλιζε κάτι αστείες δικαιολογίες που έκαναν τους ανθρώπους της τηλεόρασης να γελούν με όσα διάβαζαν. Μέχρι και διάβημα στο Τόκιο (θα) έκανε εναντίον του Ιάπωνα σκηνοθέτη. Δείτε τι κωμικοτραγικό έγραψαν στην πρώτη τους ανακοίνωση: «Η ΕΡΤ δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για τη σκηνοθεσία των Ολυμπιακών Αγώνων. Μεταδίδει τις πηγές και τις εικόνες που επιλέγουν οι Ιάπωνες σκηνοθέτες. Εγινε αμέσως διάβημα στο Τόκυο και το βίντεο του πρωταθλητή μας θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο αμέσως μόλις αποσταλεί στην ΕΡΤ».

Την απάντηση την έδωσε μέσω Twitter ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Νίκος Κατσαρός: «Ζητάς από τη διοργάνωση δικό σου feed και έχεις τους δικούς σου αθλητές. Αυτό το απλό δεν έγινε από τους υπεύθυνους της ΕΡΤ. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Τα ίδια είχαν γίνει και στη Βαρκελώνη με το πρώτο χρυσό του Πύρρου. Καμία άδικη κριτική».

Η ΕΡΤ επέμενε να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Και το βράδυ του Σαββάτου έβγαλε νέα ανακοίνωση, μακροσκελή, που την υπέγραφε ο διευθυντής αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ, Γιώργος Λυκουρόπουλος, κάνοντας λόγο για «άδικη κριτική». Διαβάστε ένα απόσπασμα και φτιάξτε στομάχι από τα γέλια: «Αυτό που συνέβη εν προκειμένω είναι ότι λίγα δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσει την προσπάθειά του ο Ελληνας Ολυμπιονίκης, ο σκηνοθέτης στο Τόκιο που ήταν επιφορτισμένος με την κάλυψη της Γυμναστικής επέλεξε εντελώς απροσδόκητα να μεταδώσει την προσπάθεια άλλου αθλητή…».

Οσο για το γεγονός ότι η ΕΡΤ δεν είχε ζητήσει ένα επιπλέον feed μόνο με το αγώνισμα των κρίκων, όπως λέει και ο Νίκος Κατσαρός παραπάνω, η απάντηση της ΕΡΤ είναι ακόμα πιο… φανταστική: «Η απάντηση δεν είναι βέβαια όσα ευφάνταστα και εξωπραγματικά γράφηκαν, αλλά γιατί ουδείς μπορούσε να φανταστεί ότι στην κεντρική μετάδοση της Γυμναστικής, ο σκηνοθέτης στο Τόκιο θα επέλεγε να μην μεταδώσει την προσπάθεια ενός χρυσού Ολυμπιονίκη, που διεκδικεί μάλιστα να επαναλάβει φέτος την πρωτιά του σε όλο τον κόσμο».

Ο Γιώργος Λυκουρόπουλος βγήκε το βράδυ και σε εκπομπή στην ΕΡΤ1 για να επαναλάβει τα ίδια με την ανακοίνωση, ότι «ουδείς μπορούσε να φανταστεί» κτλ κτλ. Και όταν δίπλα του στο πάνελ η δημοσιογράφος Κατερίνα Αναστασοπούλου του αντέτεινε, ευλόγως, «γιατί δεν κάναμε το ίδιο όπως το 2016 με Στεφανίδη;», ακούστηκαν κάτι ουρλιαχτά από το κοντρόλ που την έβαζαν στη θέση της λέγοντας «τι κάνεις αυτή τη στιγμή, ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ;». Τέτοια τραγικά πράγματα είχαμε χρόνια να ζήσουμε.

Σημειώστε πως το Eurosport μετέδωσε ζωντανά την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια. Φτάσαμε στο σημείο να επισημαίνουμε το αυτονόητο για μια αθλητική μετάδοση, εκεί μας κατάντησε η ΕΡΤ των Ζούλα-Γαμπρίτσου.

Κάποιο αντίστοιχο τηλεοπτικό πρόβλημα παρουσιάστηκε και στην αρχή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Οι μεταδόσεις από την ΕΡΤ έκαναν πρεμιέρα με μια 25λεπτη «μαύρη» οθόνη κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Ελλάδας-Κορέας, γεγονός που προκάλεσε τότε την απομάκρυνση του διευθυντή Τηλεόρασης της ΕΡΤ, Τζώνη Καλημέρη, και του διευθυντή Λειτουργίας Τηλεόρασης της ΕΡΤ, Γιώργου Παπαμώκου.

Παραίτηση τώρα δεν είχαμε από καμία και κανέναν. Δεν ξέρω μόνο αν έκανε χαρακίρι ο Ιάπωνας σκηνοθέτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

7 + 8 =