kikilias-ton-avgousto-i-platforma

Η κυβέρνηση προωθεί τον εμβολιασμό για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, με το άνοιγμα της συγκεκριμένης πλατφόρμας να τοποθετείται μέσα στον Αύγουστο.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι  «έχει εγκριθεί η χορήγηση του εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών και θα ανακοινωθεί άμεσα, μέσα στον Αύγουστο, ο τρόπος που θα μπαίνουν στην πλατφόρμα. Οι γονείς αποφασίζουν αν θα εμβολιάσουν τα παιδιά τους».

Παράλληλα, ο κος Κικίλιας μίλησε για μια αισιόδοξη εικόνα της εμβολιαστικής κάλυψης για την ηλικιακή ομάδα 15-17 ετών, καθώς  “σε σύνολο 300.000 έχουν προγραμματιστεί 30.000 ραντεβού. Πηγαίνοντας προς την έναρξη της σχολικής περιόδου, θα αυξηθεί κι άλλο αυτός ο αριθμός”.

Ο υπουργός Υγείας μίλησε και για την επιθετικότητα της μετάλλαξης Δέλτα, που πλέον κυριαρχεί σε όλη τη χώρα, σε ποσοστό 75%-80% και σε τουριστικούς προορισμούς έως και 90%, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Το Ε.Σ.Υ. άντεξε και θα αντέξει

“Το Εθνικό Σύστημα Υγείας άντεξε και θα αντέξει. Εμβολιαζόμαστε προκειμένου οι δυνάμεις του Ε.Σ.Υ. να μπορούν να αφοσιώνονται και σε άλλες ασθένειες. Πρέπει όλοι ως άνθρωποι να σκεφτούμε πως υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι είναι καρκινοπαθείς ή αντιμετωπίζουν άλλες σοβαρές ασθένειες” σημείωσε ο Υπουργός.

Πρόσθεσε ακόμη ότι “Παρατηρείται αύξηση των εμβολιασμένων υγειονομικών. Ο Πρωθυπουργός δεν έχει αναφερθεί σε επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε άλλες επαγγελματικές ομάδες. Το τελευταίο διάστημα βλέπω αύξηση του αριθμού των εμβολιασμένων ιατρών και νοσηλευτών”.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

17 + 1 =