Στην Ελλάδα έφτασαν τα πρώτα έξι Rafale, από τα συνολικά 18 που προμηθεύεται η χώρα μας μετά την υπογραφή σύμβασης πριν απο περίπου ένα χρόνο μεταξύ του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και της Γαλλίδας Ομολόγου του, Φλοράνς Παρλί.

Τα έξι Rafale πέταξαν πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Στη συνέχεια κι έχοντας φτάσει πάνω από το αεροδρόμιο της Τανάγρας, όπου θα ενταχθούν στην 332 Μοίρα, ακούστηκε από τον πύργο ελέγχου η φράση «Καλωσορίσατε στο σπίτι σας, καλές προγειώσεις, πάντα με ασφάλεια», με έναν απο τους πιλότους να απαντά  «Τα νέα Γεράκια προσεγγίζουν την 332 Μοίρα κι ανοίγουν τα φτερά τους. Ελλάδα, θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών».

Τα μαχητικά, στα οποία βρίσκονται Έλληνες και Γάλλοι πιλότοι, προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο αφού πραγματοποίησαν μια δεύτερη πτήση στα 1000 πόδια σε σχηματισμό.

Και τα έξι πέρασαν κάτω απο υδάτινη ασπίδα στον διάδρομο προσγείωσης στην 114 Πτέρυγα Μάχης.

Ακολούθησε ο Αγιασμός ενώ αμέσως μετά σε ομιλία του ο  διοικητής της 332 Μοίρας Μιχαήλ Κούρτης δήλωσε «είμαστε υπερήφανοι».

Την ίδια ώρα, με τη λέξη “Ηρθαν”  στο Twitter, η Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα καλωσόριζε τα Rafale.

Στην Τανάγρα βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την τελετή παραλαβής. Μαζί του ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης και ο Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα Πατρίκ Μεζονάβ.

Rafale: Τα χαρακτηριστικά τους

Τα Rafale είναι αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων, με δυνατότητα ταυτόχρονης εκτέλεσης ποικιλίας αποστολών και αποτελεί ότι πιο σύγχρονο και αξιόμαχο διαθέτει η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία, ενώ παράλληλα μπορεί να μεταφέρει τα ειδικά όπλα που ήδη υπάρχουν στο ελληνικό οπλοστάσιο, χωρίς να είναι αναγκαίες νέες επενδύσεις σε υποδομές και τεχνικές δυνατότητες.

Η γαλλική πλευρά ικανοποίησε τις απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας ως προς την κατάσταση των μεταχειρισμένων αεροσκαφών, ενώ η κατασκευάστρια εταιρεία “DASSAULT AVIATION”, παρέχει την εγγύηση καλής λειτουργίας τους.

Τα Rafale, μεταξύ άλλων, έχουν ακτίνα δράσης 2.800 μίλια και μεγάλη χωρητικότητα σε καύσιμα, διαθέτουν δύο κινητήρες, είναι εξοπλισμένα με σύγχρονο και ισχυρό ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης ενώ έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν δύο πυραύλους Exocet.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 + two =