triaina-fregates

Την αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων των ναυπηγείων Σκαραμαγκά (Η Τρίαινα) προκάλεσε η τοποθέτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, στο πλαίσιο της κύρωσης της Συμφωνίας με τη Γαλλία.

“Η επιλογή, λοιπόν, της Ελληνικής Κυβέρνησης για τις φρεγάτες -το τονίζω- ήταν σαφής: επίτευξη του καλύτερου δυνατού κόστους και της μεγαλύτερης δυνατής ταχύτητας. Και δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι αν επιλέγαμε ναυπήγηση πλοίου στην Ελλάδα το κόστος θα ήταν υψηλότερο. Και μάλιστα σε ναυπηγεία τα οποία δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή αν έχουν την δυνατότητα να χτίσουν με αξιοπιστία ένα τέτοιο πλοίο”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Από τη πλευρά του, το Σωματείο των ναυπηγείων, που αναμένεται να περάσει το επόμενο διάστημα στα χέρια του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, σε ανακοίνωσή τους δήλωσαν ότι: “Περιμέναμε από τον Πρωθυπουργό να ανακοινώσει τουλάχιστον ότι στα πλαίσια της γενικότερης συμφωνίας, κάποιες από τις φρεγάτες ή έστω τα πλοία “ενδιάμεσης” ή ενισχυτικής λύσης θα κατασκευαστούν στην Ελλάδα. Ώστε να μεταφερθεί και νέα τεχνογνωσία στα Ελληνικά Ναυπηγεία και να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης.

Όπως άλλωστε ακούγαμε μέχρι σήμερα ότι είναι και ο κυβερνητικός στόχος. Αντί όμως γι’ αυτό, ακούσαμε από τον Πρωθυπουργό αντί να αναφέρεται και να διαφημίζει τις αποδεδειγμένες ικανότητες των Ελληνικών Ναυπηγείων, να τις αμφισβητεί ευθέως. Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισαν στο παρελθόν τα Ναυπηγεία για να “στηρίξει” αυτή την έλλειψη εμπιστοσύνης”.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × 3 =