vilia-pyrkagia
φωτογραφία αρχείου

Μετά τον Αγ. Γεώργιο και το Παλαιοχώρι, μήνυμα εκκένωσης έλαβαν οι κάτοικοι σε Αγ. Παρασκευή, Κρύο Πηγάδι, Μικρό και Μέγα Βαθυχώρι – «Ενδείξεις εμπρησμού»

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι σε δασική έκταση στα Βίλλια Αττικής.Το μέτωπο είναι ισχυρό και η πυροσβεστική, ενίσχυσε τις δυνάμεις που επιχειρούν.

Ο δήμαρχος Μάνδρας- Ειδυλλίας Χρήστος Στάθης δήλωσε οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες και ότι υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού. «Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια για να οριοθετηθεί η φωτιά, υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Δυστυχώς υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για εμπρησμό, αλλά τούτη την ώρα αυτό που προέχει είναι να περιορίσουμε την έκτασή της», δήλωσε ο Χρ.. Στάθης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε ότι προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικίες.

Αυτή την ώρα μάχη με τις φλόγες δίνουν 61 πυροσβέστες με 25 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Παράλληλα, συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Μάλιστα, από το 112 στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους των οικισμών Άγιος Γεώργιος και Παλαιοχώρι να εκκενώσουν άμεσα προς την Ψάθα. Λίγο αργότερα, δόθηκε εντολή εκκένωσης και για τις περιοχές Αγία Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι.

 

Στη συνέχεια, νέο μήνυμα του 112 καλούσε τους κατοίκους του Αγ. Γεωργίου να κινηθούν προς τη Μάνδρα και όχι την Ψάθα όπως ήταν η αρχική ενημέρωση, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης και για το Μικρό ή Μέγα Βαθυχώρι με προτροπή προς τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς την Ψάθα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά κατευθύνεται από τα Βίλλια προς το Πόρτο Γερμενό, μετά την κατασκήνωση που είναι άδεια. Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Σε διακοπές της κυκλοφορίας οχημάτων και στην περιοχή των Βιλίων, λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη, προχώρησε πριν από λόγο η Τροχαία. Ειδικότερα, η κυκλοφορία διακόπηκε στην Ανώνυμη Οδό, από ταβέρνα «Κρύο Πηγάδι» προς οικισμό Άγιο Γεώργιο και στην επαρχιακή οδό Οινόης- Πόρτο Γερμενού από Πόρτο Γερμενό προς Βίλια.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 + eight =