provlima-me-tin-apokomidi-aporrimmaton-kai-ogkodon-sto-livadi

Προβλήματα εντοπίζονται με την αποκομιδή απορριμμάτων και ογκωδών σε διάφορα σημεία των Κυθήρων το τελευταίο διάστημα. Ο ίδιος ο δήμαρχος μάλιστα, φροντίζει να τα αναδεικνύει, μέσα από αναρτήσεις στο προσωπικό του προφίλ στο facebook. Ξεχωρίζουν, η προ ημερών διορία σε ξενοδόχο, να μαζέψει εντός 48 ωρών τα έπιπλα που πέταξε στο νησάκι στο Διακόφτι, ύστερα από την ανακαίνιση του ξενοδοχείου του.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό, αφορά στην περιοχή του Λιβαδίου, όπου οι φωτογραφίες που δημοσιεύει ο δήμαρχος, με ημερομηνία 11/07 (πρωινές ώρες), απεικονίζουν κάδο ογκωδών άδειο και πέριξ αυτού, τον χώρο γεμάτο με κάθε λογής σκουπίδια.

Στην απορία που εκφράζει ο δήμαρχος για το αν ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να «μαζεύει το οτιδήποτε από οπουδήποτε», ανταποκρίνονται και πολίτες που έσπευσαν να καταθέσουν την δική του άποψη ο καθένας για το πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών.

Η αίσθηση που κυριαρχεί -και σύμφωνα με τα λεγόμενα των πολιτών- είναι πως ένας κάδος δεν αρκεί για να διαχειριστεί την αυξημένη «κίνηση» στην απόθεση απορριμμάτων. Μάλιστα, ο κόσμος αναφέρει ότι παλαιότερα ο χώρος φιλοξενούσε δύο κάδους και αυτή η μείωση κατά το ήμισυ έχει επιβαρύνει την περιοχή με επιπλέον φορτίο. Άλλωστε, όπως αναφέρει και ο ίδιος ο δήμαρχος, επί ημερών του, «έχει 7πλασιαστεί ο όγκος όλων των ειδών απορριμμάτων στο νησί».

Άρα, το πρόβλημα στην μία του διάσταση, αφορά στις υποδομές. Υποδομές τόσο σε υλικοτεχνικό επίπεδο (απουσία επαρκούς αριθμού κάδων όπως αναφέρουν οι πολίτες) όσο και σε προσωπικό και κατ’ επέκταση συχνότητας δρομολογίων, όπως παραδέχεται ο ίδιος ο δήμαρχος. Για τον κο Χαρχαλάκη όμως, το πρόβλημα εντοπίζεται και στο ότι δεν τηρούνται σωστά (από τους πολίτες) όλοι οι κανονισμοί αποκομιδής και δεν γίνεται με τον ενδεδειγμένο τρόπο η ανακύκλωση ώστε στο τέλος της ημέρας να καταλήγουν λιγότερα σκουπίδια προς ταφή. Προς τούτο, ο δήμαρχος Κυθήρων προανήγγειλε την επικαιροποίηση του Κανονισμού Καθαριότητας εντός του προσεχούς διαστήματος, ώστε να καταστεί σαφής η διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται σε κάθε περίπτωση.

Στο τέλος βέβαια, οι πάντες συμφώνησαν ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του δημάρχου στο facebook, παρουσιάζει το τοπίο όπως διαμορφώθηκε μετά τον καθαρισμό του κάδου -ύστερα από πολυήμερη όχληση του Δήμου από πλευράς πολιτών- και όχι και του χώρου πέριξ αυτού.

Με δεδομένο ότι -όπως ανέφερε ο ίδιος ο δήμαρχος Κυθήρων- ο όγκος των σκουπιδιών έχει εκτοξευτεί τα τελευταία χρόνια και η παρέμβαση στο τσιριγώτικο ανάγλυφο με το πλεόνασμα μπαζών και άλλων σκουπιδιών αντίκειται στην αισθητική και το ευπαρουσίαστο του χώρου, το Kythera.News θα συνεχίσει το ρεπορτάζ για το θέμα, με την ελπίδα ότι η ευαισθητοποίηση και περαιτέρω ενεργοποίηση αρχών – πολιτών θα ξεκαθαρίσει (αφού καθαρίσει) το τοπίο προς γενικό όφελος.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × four =