Από τη νέα σχολική χρονιά, τα παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού θα μπορούν να μάθουν σκάκι, όχι σαν μία παράλληλη δραστηριότητα εκτός προγράμματος σπουδών, αλλά ως ένα επιπλέον μάθημα, μέσα από τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.

Όμως εδώ, στα Κύθηρα με την πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού εικαστικού Χριστίνας Ρωμαίου, των εκπαιδευτικών και των γονέων του Δημοτικoύ Σχολείου Χώρας Καρβουνάδων, υπήρξε μια πρωτοπορία. Αποφασίστηκε να φτιαχτούν υπαίθριες επιδαπέδιες σκακιέρες, παραγγέλθηκαν μεγάλα πιόνια κι έτσι οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία στον ελεύθερο χρόνο τους να παίξουν το αγαπημένο παιχνίδι.

Η κ. Χριστίνα Ρωμαίου έγραψε: «Ευχαριστώ τους συναδέλφους, τον Σύλλογο Γονέων που αγκάλιασε το εγχείρημα, κι όλους όσους αφιέρωσαν τον ελεύθερο χρόνο τους, με πολύ αγάπη, για να υλοποιηθεί το project για τα παιδιά μας. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη για αυτήν την συλλογική προσπάθεια! Με ομαδικότητα και συνεργασία μπορούμε να κάνουμε πολλά!»

Επιδαπέδια σκακιέρα εδώ και δύο χρόνια στον Ποταμό

Όπως επισημαίνεται από την εκπαιδευτικό κ. Νατάσα Κάγκα, επιδαπέδια σκακιέρα υπάρχει ήδη στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού, εδώ και δύο χρόνια, πολύ πριν από την εξαγγελία του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας. Οι μαθητές παίζουν καθημερινά σκάκι, όπως και άλλα επιδαπέδια παιχνίδια που έχουν σχεδιάσει στον ελεύθερο χρόνο τους εκπαιδευτικοί γονείς και παιδιά, με πρωτοβουλία της διευθύντριας κ. Κοσμά.

Οι φωτογραφίες είναι από το Δημοτικό Σχολείο Καρβουνάδων

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

20 − seven =