alexis-tsipras Αλέξης Τσίπρας

Είναι η Περιφέρεια την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν και δηλωμένος “Ολυμπιακός“ απέφυγε να επισκεφτεί ως πρωθυπουργός- ( τι κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια).

Είναι η Περιφέρεια με το πρώτο λιμάνι, την έδρα των Ελλήνων Εφοπλιστών τους οποίους ο Τσίπρας βοήθησε ως πρωθυπουργός την περίοδο 2015-2019 όσο καμία άλλη προηγούμενη κυβέρνηση.

Είναι η Περιφέρεια με την πρώτη και μεγαλύτερη Κινεζική επένδυση (COSCO) η οποία διαδραματίζει σημαίνοντα οικονομικό και γεωστρατηγικό ρόλο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Μια επένδυση που στο μέλλον αναμένεται να αποκτήσει πρόσθετο ρόλο κατά την διαμόρφωση των δυο νέων παγκόσμιων πόλων Βορρά – Νότου σε αντικατάσταση των παραδοσιακών και ξεπερασμένων πια πόλων Ανατολής – Δύσης. Προοπτική για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων της Ευρώπης με την Κίνα που είχε την ευκαιρία να αναλύσουν διεξοδικά ο Καγκελάριος Σόλτς με τον Αλέξη Τσίπρα κατά την πρόσφατη συνάντησή τους.

Η κάθοδος του Αλέξη Τσίπρα στην Α΄ Πειραιά μεθοδεύονταν εδώ και καιρό. Δεν ήταν διόλου τυχαία η παρουσία του στον Πειραιά την Ημέρα των Θεοφανίων όπου τον υποδέχτηκε με ιδιαίτερη θέρμη ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο Δημαρχος και οι λοιποί προεστοί της Πόλης. Από τότε οι επαφές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πειραιά έχουν γίνει ολοένα και πιο στενές, με την εκκλησία, τον Δήμο, τα συνδικάτα και τα Επιμελητήρια της περιοχής.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρέρχεται στον Πειραιά για να σηματοδοτήσει ότι μετά τον Σημίτη το λιμάνι θα ξαναέχει πρωθυπουργό…

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

10 − 9 =