hyty-prota-anthropos3a
Χυτύ Αντικυθήρων / Πηγή: Πρώτα ο Άνθρωπος

Δριμεία επίθεση εξαπολύει η δημοτική παράταξη της Μείζονος Αντιπολίτευσης «Πρώτα ο Άνθρωπος» προς την Διοίκηση του Δήμου Κυθήρων κατηγορώντας την για ανικανότητα και αναχρονισμό πάνω στα καθημερινά ζητήματα των νησιών. Επισημαίνει τις πολλές παρεμβάσεις που έχει κάνει στο παρελθόν στα όργανα του Δήμου όσον αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων και τονίζει: Η ανακύκλωση στα Κύθηρα περιορίζεται στην ατομική ευθύνη και συμμετοχή των πολιτών και δυστυχώς ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣΚάνει λόγο για κακό σχεδιασμό των προσλήψεων, κακή οργάνωση και διαχείριση της αποκομιδής ενώ παραθέτει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «η Καθημερινή» το οποίο εμφανίζει τα Κύθηρα ουραγό στην ανακύκλωση σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΣΔΝΑ και του Παρατηρητήριου Ανακύκλωσης Αττικής. Διαβάστε αναλυτικά:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ποια Ανακύκλωση στα Κύθηρα – ο κόσμος το έχει τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι»

Τις τελευταίες ημέρες, μετά και το σχετικό δημοσίευμα της ενημερωτικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας «kythera News» παρακολουθούμε να διαδραματίζεται άλλο ένα επεισόδιο της ίδιας δυσάρεστης ιστορίας που βιώνουμε τα τελευταία 9 χρόνια στα νησιά μας. Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και ο ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΜΟΣ που χαρακτηρίζει την σημερινή δημοτική αρχή αναδεικνύεται  και αποδεικνύεται καθημερινά, ακόμα και στα βασικά – όπως η διαχείριση των απορριμμάτων.

Είναι πολλές οι φορές που η παράταξή μας έχει θέσει ερωτήματα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και μέσα στην οικονομική επιτροπή για την διαχείριση των απορριμμάτων και την εν γένει λειτουργία του ΧΥΤΥ των Κυθήρων και εκείνου των Αντικυθήρων, που δυστυχώς μέχρι και σήμερα λειτουργούν σαν ΧΥΤΑ η ΧΑΔΑ. Ποτέ δεν λάβαμε ουσιαστικές απαντήσεις. Πακτωλός εκατομμυρίων έχουν ξοδευτεί αλλά μέχρι και σήμερα κανένας από τους δυο χώρους ΔΕΝ λειτουργεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές. Μετά από 9 χρόνια διοίκησης Χαρχαλάκη, ένα ώριμο και σημαντικό για τον τόπο έργο ΔΕΝ έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Η ανακύκλωση στα Κύθηρα περιορίζεται στην ατομική ευθύνη και συμμετοχή των πολιτών και δυστυχώς ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ. Αυτό συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια και όχι μόνο τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες. Ανίκανη καθώς είναι η σημερινή δημοτική αρχή περιορίζεται στον καταλογισμό ευθυνών σε όλους τους άλλους εκτός της ιδίας και αδυνατεί να συγκροτήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ακόμα και η Αποκομιδή των απορριμμάτων βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών και στηρίζεται στις ηρωικές προσπάθειες του ελλιπούς προσωπικού. Όμως ο  κακός σχεδιασμός των προσλήψεων, η κακή οργάνωση και η διαχείριση της αποκομιδής,  δεν βαραίνει κανέναν άλλον πάρα την σημερινή δημοτική αρχή.

Για την ιστορία και μόνο, όπου αποδεικνύεται ότι το συγκεκριμένο γεγονός δεν είναι τυχαίο αλλά ο κανόνας, επισυνάπτουμε παλαιότερο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «η Καθημερινή» (φύλλο 23 Φεβρουαρίου 2020) και παλαιότερες φωτογραφίες που έχουμε λάβει από καταγγελίες πολιτών για τον ΧΥΤΥ Αντικυθήρων. Επίσης επισυνάπτουμε συνδέσμους όπου μπορεί κανείς να ανατρέξει και να διαπιστώσει τις επιδόσεις του δήμου Κυθήρων στην Ανακύκλωση και την γενικότερη διαχείριση των απορριμμάτων τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς βρισκόμαστε στις τελευταίες θέσεις.

Πρώτα ο Άνθρωπος

ΔσΠ – Ανακυκλώσιμα 2022

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 × three =