emmanouil-stathis

Για «καθεστωτικές μεθοδεύσεις» και «αντιδημοκρατικές συμπεριφορές» κάνει λόγο στην επιστολή που απευθύνει στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, η παράταξη «Πρώτα ο Άνθρωπος», την οποία κοινοποίησαν σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους.

Οι κατηγορίες της παράταξης, εστιάζουν στο γεγονός ότι οι συνδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν τελούνται σε πραγματικό χρόνο, «με εικόνα και ήχο» αλλά με την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων και διερωτάται αν αυτό γίνεται για κάλυψη της «πολιτικής δειλίας» της Δημοτικής Αρχής.

Αφού υπενθυμίζει στον Πρόεδρο του Δ.Σ. τον θεσμικό του ρόλο, η επιστολή στην συνέχεια τον εγκαλεί για απεμπόλησή αυτού και τον καλεί να συμβάλλει στην «αποκατάσταση της ομαλότητας» εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, ειδάλλως να παραιτηθεί.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή, με ημερομηνία 16/11/20:

«Κύριε Πρόεδρε.

Επειδή δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία ο τρόπος με τον οποίο τον τελευταίο καιρό και με πρόσχημα την πανδημία διενεργείτε τα Δημοτικά Συμβούλια, θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να κάνουμε επίκληση  των καλών σας προθέσεων  και να σας καλέσουμε  να επαναφέρετε τη δημοκρατική ομαλότητα στο Δήμο.

Γνωρίζετε πολύ καλά, τόσο από εμπειρία ζωής, όσο και από την  προ της συνταξιοδότησής σας μακρά θητεία σας, ως υπάλληλος και εν συνεχεία προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου μας, ότι τα συλλογικά όργανα θα πρέπει να διαλέγονται και όχι να αλληλογραφούν, προκειμένου οι αποφάσεις που λαμβάνουν να είναι κατά το δυνατόν επωφελείς.

Είναι απορίας άξιον και παρακαλούμε να μας κάνετε γνωστό με επιχειρήματα, εάν έχετε, γιατί δεν επιλέγετε την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης σε πραγματικό χρόνο με εικόνα και ήχο για τη διενέργεια των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Μήπως γιατί η Δημοτική Αρχή πάσχει από πολιτική δειλία και  θέλει να παρακάμψει το στάδιο της ενημέρωσης και τη βάσανο των απαντήσεων  στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης  ή  στην ακόμη χειρότερη περίπτωση να λειτουργεί χωρίς να υφίσταται με τον τρόπο αυτό, ουσιαστικό έλεγχο;

Κύριε Πρόεδρε.

Θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας ότι είσθε πρόεδρος ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο αν θυμάστε, αναγνωρίζοντας τόσο την εμπειρία σας όσο και τις δημοκρατικές σας ευαισθησίες σας εξέλεξε ομόφωνα.

Έχουμε τη βεβαιότητα ότι και η πλειοψηφία των συναδέλφων της συμπολίτευσης δεν υιοθετεί την τακτική που ακολουθείτε, συντάσσεται με τις απόψεις μας στο θέμα και δεν θέλει να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη και αντιδημοκρατική τακτική.

Κ. Πρόεδρε.

Στο πρόσωπό σας υπάρχει το εξής παράδοξο: Προεδρεύετε ενός Δημοτικού Συμβουλίου, που με δική σας επιλογή, δεν συνεδριάζει αλλά αποστέλλει ηλεκτρονικά μηνύματα. Δηλαδή αυτοακυρώνεστε  και απεμπολείτε  τα καθήκοντα που το Δημ. Συμβούλιο ομόφωνα σας έχει αναθέσει.

Θα πρέπει επίσης να λάβετε σοβαρά υπόψη, ότι το αίτημα της διεξαγωγής των συνεδριάσεων με εικόνα και ήχο, το έχει διατυπώσει στο παρελθόν, σύσσωμη η αντιπολίτευση, μείζων και ελάσσων, η οποία εκπροσωπεί  μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων  συμπολιτών μας από αυτό με το οποίο η παράταξη σας έχει εκλεγεί.

Και κάτι τελευταίο κ. Πρόεδρε.

Εάν πιέζεστε  από παράγοντες που διακατέχονται από σύνδρομο πολιτικού αυτισμού και δεν έχετε τη δυνατότητα να τους παρακάμψετε, σας θυμίζουμε ότι υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης. Ίσως κάποιος άλλος στη θέση σας, που θα έχει το σθένος να συγκρουστεί με καθεστωτικές μεθοδεύσεις και  αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, θα μπορέσει να επαναφέρει την ομαλότητα  στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Συνάδελφοι της πλειοψηφίας: Για λόγους αυτοσεβασμού και όχι μόνο, σας καλούμε να συμβάλλετε στην αποκατάσταση της ομαλότητας στη λειτουργία των συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων μας.

Αποτρέψετε την φίμωση όλων μας και την ανάπτυξη ολοκληρωτικών φαινομένων που καταστρατηγούν κάθε έννοια δημοκρατίας.

 

Για τη Δημοτική παράταξη

«πρώτα ο άνθρωπος»

 

Δημήτρης Παναγόπουλος

Στυλιανός Μεγαλοκονόμος

Νικόλαος Μαγουλάς

Ιωάννης Καλλίγερος

Παρασκευάς Γεωργιλάς»

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × 5 =