dimotiko-symboulio

Συνεχίζεται ακατάπαυστα η αντιπαράθεση της μείζονος αντιπολίτευσης με την δημοτική αρχή. Η παράταξη του κυρίου Δ. Παναγόπουλου «σήκωσε το γάντι» που της πέταξε ο αντιδήμαρχος κύριος Χ. Σούγιαννης και με νέα επιστολή της απαντά εξαπολύοντας νέες σοβαρές κατηγορίες. Κατηγορεί για κυβίστηση τον αντιδήμαρχο όσον αφορά προγενέστερη δέσμευσή του σχετικά με τα δημοτικά τέλη και το κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ για πρώτη φορά επιτίθεται στην δημοτική αρχή για διαπλοκή με φίλους και στελέχη, με πάνω από 30 απευθείας αναθέσεις.

Ακολουθεί η επιστολή που διανεμήθηκε και στα τοπικά μέσα το βράδυ της 18ης Νοέμβρη 2020.

«ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΤΟΥ ΛΑΛΕΙΝ, ΤΟ ΣΙΓΑΝ» κύριε Σούγιαννη.

Με ενδιαφέρον διαβάσαμε την ανάρτηση – αγιογραφία  που έκανε ο κ. Σούγιαννης  στον Δήμαρχο κ. Χαρχαλάκη. Δε μας  προβλημάτισαν όμως  καθόλου οι λόγοι  για  τους οποίους  το έκανε, καθότι ο ίδιος  το εξηγεί στη συνέχεια του κειμένου του, όπως εύκολα  μπορεί  να το διαπιστώσει ο αναγνώστης.

Κύριε Αντιδήμαρχε, δυστυχώς  για εσάς, είμαστε υποχρεωμένοι να σας  θυμίσουμε  ότι αθετήσατε τις δεσμεύσεις  που είχατε αναλάβει  στην 25η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 29 Νοέμβριου 2019. Μεταξύ του 36ου και 52ου λεπτού της βιντεοσκοπημένης συνεδρίασης του ΔΣ https://www.youtube.com/watch?v=7-kbgUzhIHQ&feature=share  όταν ο κ. Ν. Μαγουλάς  σας  κάλεσε να αλλάξετε την κλίμακα τιμολόγησης  του νερού και να θεσπίσετε κοινωνικό τιμολόγιο. Τότε δεχθήκατε ότι οι προτάσεις  είναι σωστές, μας  καλέσατε να ψηφίσουμε το θέμα και αναλάβατε την ευθύνη να αλλάξετε τον κανονισμό και να θεσπίσετε κοινωνικό τιμολόγιο «αρκετά σύντομα» όπως αναφέρατε.

Λόγια και έργα δικά σας  που σας  εκθέτουν κύριε Σούγιαννη.

Όπως είναι σε όλους μας γνωστό, δεν έγινε τίποτα από όλα όσα τότε είχατε δεσμευθεί να κάνετε, ενώ ταυτόχρονα  μας  εγκαλείτε  για εύκολο και ανώδυνο αντιπολιτευτικό λόγο.

Μας απευθύνετε  κάποια  ερωτήματα  που θα απαντηθούν, διότι εμείς κύριε Σούγιαννη ούτε καρεκλοκένταυροι είμαστε ούτε ξεχνάμε. Να σας θυμίσουμε αρχικά  την αγωνία σας να μείνετε στέλεχος του Δήμου με την γνωστή ιστορία του Γενικού Γραμματέα όταν δεν γνωρίζατε αν θα χάσετε την έδρα σας  από την παραίτηση  του κ. Αλεβιζόπουλου.

Ο Νοών Νοείτω …..

Ο λόγος που δεν ζητήθηκε η γνωμοδότηση της οικονομικής υπηρεσίας ήταν η ξαφνική έκρηξη της πανδημίας στα Κύθηρα και το κλείσιμο του Δήμου. Άλλωστε πότε ακριβώς οι υπηρεσίες του Δήμου ήταν ανοιχτές για την αντιπολίτευση τους τελευταίους μήνες;

Όπως αναφέρθηκε προγενέστερα, τα έξοδα είναι ανάλογα των εσόδων, και ο προϋπολογισμός  διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες  του Δήμου. Εν κατακλείδι εφ’ όσον  είναι  μια  χρονιά  δύσκολη  ας κάνουμε χρήση των αποθεματικών (εκτός και αν τα έχετε ξοδέψει και αυτά). Επίσης, εντελώς  μπακαλίστικα  ξεχνάτε να βάλετε στην εξίσωση  τις επιχορηγήσεις  που λαμβάνει ο Δήμος λόγο της πανδημίας  από την Πολιτεία.

Και  τέλος, να σας  θυμίσουμε τις τουλάχιστον 30 απευθείας  αναθέσεις  των 24 χιλιάδων εκάστη (όπως η τρύπα στο Πίσω Γυαλό – Καψάλι, η απομάκρυνση του βράχου στο Μανιτοχώρι, η διάνοιξη αγροτικών οδών και  πολλές  άλλες) που έχουν δοθεί σε φίλους, σε στελέχη και σε ψηφοφόρους σας, τον ένα  περίπου χρόνο που διοικείτε σαν  Δημοτική Αρχή. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ  να κάνετε χατίρια και να εξοφλείτε προεκλογικά  γραμμάτια ΚΑΙ θα βρείτε χρήματα, ίσως τότε  θα μπορέσει ο Δήμος να πληρώσει του υπαλλήλους του αλλά ΚΑΙ να αποκτήσει  κοινωνικό πρόσωπο.

Συμπέρασμα: Κρείττον του λαλείν, το σιγάν κ. Σούγιαννη.

Και κάτι ακόμη. Επειδή φαίνεται ότι δεν διαβάζετε όλες  τις  ανακοινώσεις  του κ. Δημάρχου, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι εάν θέλετε να παραδίδετε  μαθήματα καλής  συμπεριφοράς, θα  πρέπει  πρώτα να αρχίσετε από τον πολιτικό σας προϊστάμενο.

ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Δείτε εδώ την 25η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ 3η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 × three =