dimotiko-symvoulio

Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας, 28/12/20, η μείζων αντιπολίτευση χαιρετίζει την επαναφορά της τηλεδιάσκεψης (μέσω της πλατφόρμας Zoom) στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, τον παραγκωνισμό της οποίας χρεώνει στην δημοτική αρχή, από την οποία και ζητά εξηγήσεις επ’αυτού.

Στην ανακοίνωση, γίνεται λόγος για «μεθοδεύσεις που αποτελούν ύβρη για το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες», οι οποίες εγκαταλείφθηκαν ύστερα από την κινητοποίηση «σύσσωμης της αντιπολίτευσης», με τις ενέργειες της οποίας, «ο Πρόεδρος με τον Δήμαρχο σύρθηκαν ,εκόντες άκοντες  στη διεξαγωγή των συνεδριάσεων με τηλεδιάσκεψη.»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Μετά από πολλών μηνών «μουγκά »  Δημοτικά  Συμβούλια, θα θέλαμε να καλωσορίσουμε στη ομαλότητα τόσο τον κατεξοχήν υπεύθυνο κ. Στάθη, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και τον ηθικό αυτουργό  κ. Χαρχαλάκη.

Επιτέλους οι προσπάθειες σύσσωμης της αντιπολίτευσης, μετά από σχεδόν ένα χρόνο, έπιασαν τόπο και ο Πρόεδρος με τον Δήμαρχο σύρθηκαν ,εκόντες άκοντες  στη διεξαγωγή των συνεδριάσεων με τηλεδιάσκεψη.

Είναι πραγματικά εξοργιστικό ,αν αναλογιστούμε πως ενώ η τεχνολογία μας παρέχει τη δυνατότητα να διαλεγόμαστε, η Δημοτική Αρχή επέλεξε τα δια περιφοράς συμβούλια και σε δεύτερη φάση «ανακάλυψε»  τη «τηλεδιάσκεψη με ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων».

Οι λόγοι  για τους οποίους έγινε αυτό, είναι προφανείς  ωστόσο τέτοιου είδους μεθοδεύσεις αποτελούν ύβρη για ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο και κατ΄επέκταση των συμπολιτών μας που μας εξέλεξαν.

Καλούμε τους υπευθύνους αυτής της κατάστασης να μας αιτιολογήσουν με επιχειρήματα, εάν έχουν, για ποιους λόγους  δεν πραγματοποιούνταν οι συνεδριάσεις με  τηλεδιάσκεψη, μέσω της πλατφόρμας  Ζoom , μία διαδικασία εξαιρετικά απλή ,γρήγορη αλλά και ουσιαστική για την δημοκρατική λειτουργία των θεσμικών οργάνων.»

Παναγόπουλος Δημήτρης

Μεγαλοκονόμος Στυλιανός

Μαγουλάς Νικόλαος

Καλλίγερος Ιωάννης

Γεωργιλάς Παρασκευάς

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ten − 5 =