prota o anthropos

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Δημοτική Παράταξη της Μείζωνος Αντιπολίτευσης «Πρώτα ο Άνθρωπος» στο οποίο αναφέρει την άποψή της πάνω σε ζητήματα που ετέθησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων. Στο δελτίο της η παράταξη κάνει κριτική για θέματα όπως το αποχετευτικό, η ύδρευση, ενώ κάνει ειδική αναφορά στα λεγόμενα του αντιδημάρχου Γ. Κομηνού όσον αφορά την ανακύκλωση στα Κύθηρα. Διαβάστε παρακάτω:

Δελτίο Τύπου

Την Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε η 9η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου των Κυθήρων. Η συνεδρίαση ήταν μεικτή (δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ σε πραγματικό χρόνο).

Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος ήταν ΑΠΩΝ από το δημοτικό συμβούλιο, επιλέγοντας την δημοσιότητα και την προσωπική του προβολή στο πλάι του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό.

Στο στάδιο της ενημέρωσης η παράταξή μας ζήτησε να ενημερωθεί επίσημα για μια σειρά από θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Η κατασκευή δικτύου Αποχέτευσης στο νότιο τμήμα του νησιού των Κυθήρων με το πόσο των 27 εκατομμυρίων ανακοινώθηκε πριν από σαράντα περίπου ημέρες από την δημοτική αρχή (με προεκλογικό άρωμα για τις τοπικές εκλογές), μετα πολλών διθυράμβων. Αναμφισβήτητα η ορθή διαχείριση των λυμάτων είναι αναγκαία συνθήκη για την ορθή ανάπτυξη των νησιών μας. Όμως η συγκεκριμένη μελέτη που χρηματοδοτήθηκε έχει πολλά τρωτά σημεία. Έγιναν ερωτήσεις που όμως δεν απαντήθηκαν και θα ακολουθήσει αναλυτικό δελτίο τύπου για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα.

Η κατάσταση με την διαχείριση του νερού κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη, μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες τα νησιά μας θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα υδροδότησης, δυστυχώς μετά από εννέα χρόνια που ο κύριος Χαρχαλάκης κοιτάει τους Κυθήριους στα μάτια, δεν κατάφερε να λύσει το ζήτημα αυτό. Η εμμονή στις γεωτρήσεις εξάντλησε τα υπόγεια ύδατα, δεν υπήρξε στρατηγική εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα με υπέργεια μικρά φράγματα, ούτε οποιαδήποτε άλλη κατασκευή συλλογής των βρόχινων νερών. Η νέα εμμονή της δημοτικής αρχής στις αφαλατώσεις, όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά καθώς αυτές τοποθετούνται δίχως οικονομοτεχνική ή άλλη μελέτη και λόγο της εξαιρετικά ενεργοβόρας λειτουργίας τους και καθώς δεν έχει προβλεφθεί να αντισταθμιστεί αυτή με την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η τιμή του νερού θα αυξηθεί κατακόρυφα. Η έννοια της πράσινης ανάπτυξης είναι άγνωστη στους κυρίους της διοίκησης.

Στο στάδιο της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, και συγκεκριμένα στο δεύτερο θέμα που αφορούσε την εναλλακτική διαχείριση των δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας, από τα πλέον επίσημα χείλη του κυρίου Αντιδημάρχου Γεωργίου Κομηνου ειπώθηκε ότι το 2022 εστάλησαν για επεξεργασία 376 τόνοι όπου έγιναν δεκτοί οι 212, ενώ εφέτος μόλις 12 τόνοι! Επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά τόσο το δημοσίευμα της ενημερωτικής ιστοσελίδας Κυθηραϊκά Νέα όσο και οι επανειλημμένες παρατηρήσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης, ότι επι εποχής Χαρχαλάκη Ανακύκλωση στα Κύθηρα δεν γίνεται. 

Πρώτα ο Άνθρωπος

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 + one =