prota o anthropos

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε την Τρίτη, 01/06, ο δημοτικός συνδυασμός “Πρώτα ο Άνθρωπος”, στηλιτεύει τις πρακτικές της δημοτικής αρχής στον τρόπο σύγκλησης δημοτικού συμβουλίου, μιλώντας για «ευτελισμό και απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου». 

Στην ανακοίνωση, γίνεται λόγος και για «παραβίαση του κανονισμού», μέσω απόκρυψης εγγράφων με παραλήπτες τους δημοτικούς συμβούλους, ενώ η δημοτική πλειοψηφία εγκαλείται και για το γεγονός ότι οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται μόνο κατά τις πρωινές ή μεσημβρινές ώρες, με την δια ζώσης διαδικασία να παραμένει αποκλεισμένη.

Κλείνοντας, η παράταξη απαιτεί σεβασμό, τον οποίο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, της οφείλει η δημοτική αρχή, η οποία απολαμβάνει την πλειοψηφία των εδρών, μόνο χάρη στον εκλογικό νόμο.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του δημοτικού συνδυασμού:

«Ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΔΣ Κυθήρων

Κύριε Πρόεδρε.

Επειδή παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας για διεξαγωγή των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου απογευματινές ή βράδυνες ώρες, όπως προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας του, εμμένετε πεισματικά στο να τις προσδιορίζετε μεσημβρινές ώρες που για τους μη συνταξιούχους συναδέλφους μας κοστίζει από κάθε άποψη, απείχαμε από την σημερινή συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Κύριε Πρόεδρε.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, επικαλούμενος την παρέλευση του χρόνου ενημέρωσης, δεν επιτρέψατε δευτερολογίες, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν συνάδελφοι, που το ζητήσαμε.

Και εδώ έχουμε το εξής παράδοξο : Πώς είναι δυνατόν με δεδομένο τον περιορισμένο χρόνο της μιας ώρας που διατίθεται για ενημέρωση, ο Δήμαρχος να έχει απεριόριστο χρόνο να τοποθετηθεί, όπως τουλάχιστον μας είπατε, ενώ εμείς ελάχιστα λεπτά. Δηλαδή εάν η τοποθέτηση του Δημάρχου διαρκέσει 50 λεπτά όλοι εμείς θα έχουμε να μοιραστούμε ένα δεκάλεπτο? ¨η εάν ο Δήμαρχος μιλήσει πάνω από 60 λεπτά δεν θα υπάρχει υπόλοιπο χρόνου για τους συμβούλους?

Κύριε πρόεδρε

Πραγματικά μας εκπλήσσει αυτή η τυπολατρία που δείξατε στο συγκεκριμένο θέμα, η οποία θα μας επιτρέψετε να πούμε ότι είναι επιλεκτική.

Ο κανονισμός δεν λέει ότι ο Πρόεδρος μετά την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώνει στο σώμα κάθε έγγραφο που απευθύνεται σε αυτό? Γιατί εσείς δεν τον εφαρμόζετε? Γιατί αποκρύψατε την επιστολή του κ. Ορέστη Χάρου η οποία είχε παραλήπτες όλους τους δημοτικούς συμβούλους?

Το θέμα κατά την άποψή μας είναι μείζων και αποδεικνύει περίτρανα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο δήμος, καθώς επίσης την απαξίωση και τον ευτελισμό του δημοτικού συμβουλίου που επιχειρείται. από την δημοτική αρχή.

Βέβαια ο Δήμαρχος στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μας είπε ότι η επιστολή θα απαντηθεί μέσα στον προβλεπόμενο από τη νομοθεσία χρόνο. Απάντηση που καμμιά σχέση δεν είχε με την ουσία του θέματος. Εάν δηλαδή ο κ. Χάρος δεν είχε την πρόνοια να την στείλει στα email μας, θα αγνοούσαμε παντελώς την ύπαρξή της. Και αυτό ο δήμαρχος το θεωρεί φυσιολογικό!!!! Διότι αν δεν ήταν έτσι όφειλε να ζητήσει μία συγγνώμη, τόσο για την παραβίαση του κανονισμού, όσο και για την απρέπεια που διέπραξε, μη αποστέλλοντας επιστολή συμπολίτη μας, στους παραλήπτες της.

Στο τέλος του προηγουμένου συμβουλίου κ. πρόεδρε, ζητήσατε να πέσουν οι τόνοι διεξαγωγής των συνεδριάσεων και να αποφύγουμε να χρησιμοποιούμε έντονους ή και ακόμη προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Με αυτή σας την παραίνεση, όχι απλώς συμφωνούμε, αλλά υπερθεματίζουμε. Έχουμε την πεποίθηση ότι οι συνεδριάσεις θα πρέπει να διεξάγονται σε κλίμα ήπιο και ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ, και το τονίζουμε αυτό, ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ σεβασμού, ώστε να είναι αποτελεσματικές και παραγωγικές.

Δυστυχώς όμως θα πρέπει να πούμε, ότι η δημοτική αρχή δεν έχει δείξει τέτοιες προθέσεις.

  1. Γιατί σεβασμός είναι να μην είχε υπάρξει χρονική διάρκεια ενός έτους εντός του οποίου οι συνεδριάσεις πραγματοποιούντο με e-mail.
  2. Γιατί σεβασμός είναι να είχαν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες ώστε οι συνεδριάσεις του Δημοτικού  Συμβουλίου να γίνονται δια ζώσης.
  3. Γιατί σεβασμός είναι να σταματήσει πλέον η οικονομική επιτροπή να συνεδριάζει με e-mail.
  4. Γιατί σεβασμός είναι να συνεδριάζουμε απογευματινές ή βραδινές ώρες όπως προβλέπει ο κανονισμός.
  5. Γιατί σεβασμός είναι επιστολές που απευθύνονται στου δημοτικούς συμβούλους, να μην εξαφανίζονται αλλά να παραδίδονται στους παραλήπτες τους, όπως επίσης, προβλέπει ο κανονισμός.
  6. Γιατί σεβασμός είναι προφορικές δεσμεύσεις του δημάρχου, να γίνονται πράξη και όχι απλώς μόνο να ακούγονται.
  7. Γιατί σεβασμός είναι, έστω και αν δεν προβλέπεται από τον κανονισμό, οι εισηγήσεις των θεμάτων να μη μας αποστέλλονται την τελευταία στιγμή, για λόγους που όλοι καταλαβαίνομε, αλλά τουλάχιστον 2 με 3 ημέρες πριν την συνεδρίαση, ώστε να έχουμε τον απαιτούμενο χρόνο να τις μελετήσουμε.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά είμαστε αναγκασμένοι να επαναλάβουμε, και θα το επαναλαμβάνουμε μέχρι να το κατανοήσετε, ότι η πλειοψηφία της μιας έδρας που έχει η δημοτική αρχή, δεν είναι αυτή που όρισε το εκλογικό σώμα. Είναι πλασματική και δοτή από τον εκλογικό νόμο. Δείξτε μεγαλύτερο σεβασμό στην αντιπολίτευση. Της το οφείλετε.

Γιατί μπορεί τύποις να έχετε πλειοψηφία εδρών στο δημοτικό συμβούλιο, επί της ουσίας όμως είσθε μειοψηφία.»

Για τον Δημοτικό Συνδυασμό

«πρώτα ο άνθρωπος»

 

Παναγόπουλος Δημήτρης

Μεγαλοκονόμος Στυλιανός

Μαγουλάς Νικόλαος

Ιωάννης Καλλίγερος

Γεωργιλάς Παρασκευάς

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

17 + 13 =