prota o anthropos

Την τήρηση της νομιμότητας στις διαδικασίες και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ζητάει ο επικεφαλής της μείζονος παράταξης Νίκος Μαγουλάς με έγγραφη επιστολή του προς τον προέδρο του σώματος Μανόλη Στάθη. Διαβάστε τι καταγγέλει και τι ζητά στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε:

ΘΕΜΑ : Προσφυγή για την ΜΗ τήρηση της Ορθής Διαδικασίας της Ψηφοφορίας των εισηγήσεων που συνιστά Ακυρότητα των Αποφάσεων του 15ου Δημοτικού Συμβουλίου

Η σύγκληση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου των Κυθήρων της 28ης Δεκεμβρίου 2022 ήταν μικτή, είτε με φυσική παρουσία στο κτήριο του Δήμου είτε με συμμετοχή μέσω της πλατφόρμας “zoom”. Εντούτοις ο πρόεδρος του συμβουλίου δέχθηκε από δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας που ήταν ΑΠΩΝ, ψήφους μέσω μηνύματος, το οποίο είχε σταλεί  ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ πριν την έναρξη της συνεδρίασης και την συζήτηση των θεμάτων.

Στο τελευταίο θέμα από τους παρόντες η εισήγηση ΔΕΝ συγκέντρωσε την απαιτούμενη Πλειοψηφία με το τελικό αποτέλεσμα να είναι 4 ΟΧΙ, 4 ΠΑΡΩΝ και 6 ΥΠΕΡ. Εντούτοις, ο πρόεδρος, ανακοίνωσε λανθασμένα ότι η εισήγηση ψηφίζεται κατά πλειοψηφία, μετρώντας κακώς και παράτυπα ψήφους απόντων από την συνεδρίαση και ήτοι του κυρίου Δημήτρη Καλλιγερου (που ουδέποτε εμφανίστηκε στην συνεδρίαση) και του κυρίου Ευάγγελου Λουραντου (ο οποίος είχε αποχωρίσει ήδη πολύ ώρα).

Παρακαλώ για την τήρηση της νομιμότητας και την εφαρμογή του νόμου σε όλες τις αποφάσεις της συνεδρίασης.

Πρώτα ο Άνθρωπος
Ο επικεφαλής
Νικόλαος Π. Μαγουλάς

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

13 − eight =