Το πρωί της Πέμπτης 22/6/23, ενώπιον του Δημάρχου κ. Ευστρ. Χαρχαλάκη, υπεγράφη η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου “Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου ασφάλειας λιμενικής εγκατάστασης Καψαλίου Κυθήρων”, με προϋπολογισμό 124.000€ (με το ΦΠΑ) και χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δημήτρης Καλλίγερος, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας NBS Αριστείδη Ζιά.
Πρόκειται για την υλοποίηση των υποδομών ISPS, στο Λιμένα Καψαλίου, με στόχο την προσέλκυση τουρισμού κρουαζιέρας, καθώς το Καψάλι είναι ο μοναδικός λιμένας στο νησί που δύναται να υποδεχθεί αφίξεις διεθνών πλόων.
Το συγκεκριμένο έργο, διήλθε μια μακρά διαδικασία δημοπράτησης καθώς ο αρχικός διαγωνισμός είχε κηρυχθεί άγονος. Στη συνέχεια το Λιμενικό Ταμείο ζήτησε τεχνική συνδρομή από το Υπουργείο Ναυτιλίας και πλέον ξεκινάει άμεσα η υλοποίηση των υποδομών που περιλαμβάνει: σύστημα επόπτευσης μέσω δικτύου καμερών (CCTV System), υποσύστημα ελέγχου πρόσβασης θυρών με χρήση έξυπνων καρτών (Access Control System), δικτυακό εξοπλισμό, εξοπλισμό πληροφορικής, συστήματα συναγερμού, φυλάκιο πλήρως εξοπλισμένο κ.λπ. 
Όλα τα ανωτέρω είναι υποχρεωτικά για την προσέγγιση και υποδοχή κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι Καψάλιου.
Τέλος, εντός των προσεχών εβδομάδων, το Λιμενικό Ταμείο θα υπογράψει και τη σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης τοποθέτησης ναύδετου στο Καψάλι, στο πλαίσιο των λιμενικών μελετών που έχει χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής.

Δείτε εδώ συνοπτικό Πίνακα των εν εξελίξει Διαγωνισμών Μελετών και Έργων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυθήρων:

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 + 20 =