Ακόμη ένας αστυνομικός, ο δεύτερος, έχασε τη ζωή του από κορονοϊό την Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για έναν 52χρονο πατέρα ενός παιδιού, ο οποίος υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Πέλλας. Ο 52χρονος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ από τις 25 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το OPEN TV, ωστόσο δεν κατάφερε να κρατηθεί ζωντανός.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών ΥπαλλήλωνΓρηγόρης Γερακαράκος, ο 52χρονος κόλλησε κορονοϊό εν ώρα καθήκοντος. Ο κ. Γερακαράκος, μιλώντας στο OPEN TV, αναφέρθηκε στις δύσκολες εργασιακές συνθήκες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι αστυνομικοί από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού και ενημέρωσε πως είναι συνολικά 500 οι αστυνομικοί που είναι θετικοί στον κορονοϊό.

«Είχαμε καταγγελίες ότι έβρισκαν αστυνομικούς θετικούς και έβαζαν σε υπηρεσία τους γύρω τους. Είχαμε καταγγελίες ότι έβρισκαν θετικούς αστυνομικούς και τους έβαζαν υπηρεσία, για να βγει η υπηρεσία», καταγγέλλει στο OPEN TV ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ. Μάλιστα, επισημαίνει: «Αστυνομικοί πληρώνουν τεστ από την τσέπη τους. Η υπηρεσία κάνει δειγματοληπτικά τεστ, όχι για όλους. Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που είχε θετικό κρούσμα στο σπίτι του πήγαινε κανονικά στην υπηρεσία του», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γερακαράκος.

Χαρακτηριστικές είναι οι μαρτυρίες των αστυνομικών που μίλησαν στο Open TV. Ο Αναστάσιος Π. εξομολογείται: «Στις 16-17 Οκτώβρη παρουσίασα συμπτώματα. Κόλλησα από τον οικογενειακό μου κύκλο. Συγκεκριμένα από τον αδερφό μου, που είναι συνάδελφος και κάνει πολλά ταξίδια, Εβρο, Μυτιλήνη και σε άλλα νησιά. Είχα πυρετό 38-38,5, μετά δέκατα κι έχασα λίγο την όσφρησή μου. Εκανα το τεστ, βγήκα θετικός. Με του που ενημέρωσα την υπηρεσία βγήκαμε σε καραντίνα. Οταν ξεκίνησε η πανδημία η υπηρεσία πήρε μέτρα. Μας παρείχαν μάσκες, αντισηπτικά, τώρα μας έχουν ξεχασμένους» τονίζει.

Ο Γιάννης Π. λέει για το συμπτώματά του ότι «ξεκίνησαν το Σάββατο 14 Νοεμβρίου. Είχα πυρετό.  Πήγα στο Κρατικό της Νίκαιας, μου έκαναν το τεστ και δυστυχώς ήμουν θετικός. Τα άτομα της υπηρεσίας μου είναι περίπου 200. Εργασιακά είμαστε σε μεγάλη επαφή, δουλεύουμε πολύ κοντά, σχεδόν ο ένας πάνω στον άλλο. Είδα τους γιατρούς που είναι στην πρώτη γραμμή και η κυβέρνηση τους προσέχει. Για τους αστυνομικούς, αυτό δεν ισχύει».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 × five =