μπάμπης παπαδημητρίου

“Πριονοκορδέλα” από το δελτίο του MEGA της 12ης Νοεμβρίου σε κυβέρνηση και Μπάμπη Παπαδημητρίου και για την ομολογία Γεωργιάδη. Ράνια Τζίμα: Όταν μιλάμε για ζωές που χάνονται μπορεί κάποιος να πει απλώς “με συγχωρείτε λάθος;”

Την πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει μετά τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για το άνοιγμα του τουρισμού και πόσο αυτό στοίχισε στη χώρα την έξαρση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, σχολίασαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα, οι Νίκος Φελέκης, δημοσιογράφος στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και Μπάμπης Παπαδημητρίου, βουλευτής Ν.Δ.

Σε μια δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς συνέδεσε ουσιαστικά το άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι, με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα που οδήγησε στο lockdown.

Ερωτηθείς για την παραδοχή του λάθους της κυβέρνησης από τον κ. Γεωργιάδη, ο κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου ανέφερε πως: «δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνουν λάθη στις εκτιμήσεις».

«Έχουμε ακούσει τους λοιμωξιολόγους αλλά ούτε αυτοί μπορούν να είναι ακριβείς στο πώς συμπεριφέρεται ο άνθρωπος», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, που έκανε λόγο για «συλλόγικο λάθος» στο οποίο «ευθυνόμαστε όλοι».

«Η πολιτεία φταίει επειδή πρέπει να είναι πιο αυστηρή από τον πολίτη και να πάρει πιο γρήγορα μέτρα», σημείωσε, κάνοντας αναφορά στο μέτρο της γενικευμένης χρήσης της μάσκας που έπρεπε να έχει ληφθεί νωρίτερα.

«Οι εκτιμήσεις δεν έδειξαν αυτήν την ξαφνική άνοδο», επανέλαβε. «Δεν πρέπει να δικαιολογούμε τους εαυτούς μας, έχουμε μια κυβέρνηση κάθε τόσο να της ρίχνουμε κάτι», σημείωσε, διαχωρίζοντας τη θέση του από εκείνη του Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού.

Από πλευράς του ο κ. Φελέκης ανέφερε πως το lockdown έπρεπε να έχει επιβληθεί νωρίτερα.

«Εκτός από την κούραση των πολιτών, δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη», σημείωσε ο δημοσιογράφος στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».

«Αυτό που ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης είναι αληθές. Η κυβέρνηση αντί να μεταθέτει τις ευθύνες στους πολίτες, θα πρέπει να δει και τις δικές της. Είχε 8-9 μήνες να προετοιμάσει τις ΜΕΘ», πρόσθεσε κάνοντας αναφορά στην ολιγωρία της κυβέρνησης.

Σημείωσε μάλιστα ότι πρέπει να υπάρχει μια συνεργασία μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και της αντιπολίτευσης, στηλιτεύοντας παράλληλα την συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three + 6 =