ΠΟΥ: Τα εμβόλια από μόνα τους δεν θα τερματίσουν την πανδημία

Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη, εμφανίστηκε απαισιόδοξος σήμερα για το κατά πόσο ο εμβολιασμός μπορεί από μόνος του να σταματήσει την πανδημία covid-19, καθώς τα παραλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού έχουν μειώσει το ενδεχόμενο επίτευξης συλλογικής ανοσίας.

Καθώς φαίνεται ολοένα και πιο πιθανό η covid-19 να γίνει μια ενδημική νόσος και να μην εξαλειφθεί, ο Χανς Κλούγκε ζήτησε «να αναμένουμε πλέον μια προσαρμογή στις στρατηγικές εμβολιασμού», κυρίως σε ό,τι αφορά τις επιπλέον δόσεις.

Τον Μάιο, ο Κλούγκε είχε επισημάνει ότι «η πανδημία θα τελειώσει όταν έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70%» του παγκόσμιου πληθυσμού.

Όταν ρωτήθηκε αν αυτός ο στόχος εξακολουθεί να ισχύει ή αν θα πρέπει να αυξηθεί το ποσοστό, ο υπεύθυνος του ΠΟΥ για την Ευρώπη απάντησε ότι τα νέα, παραλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού που είναι πιο μεταδοτικά, κυρίως το Δέλτα, έχουν αλλάξει τα δεδομένα.

Τότε, τον Μάιο, παρά το γεγονός ότι το στέλεχος Δέλτα, το οποίο είχε πρωτοεντοπιστεί στην Ινδία, είχε ήδη αρχίσει να εξαπλώνεται, «δεν υπήρχαν τόσα παραλλαγμένα, πιο μεταδοτικά στελέχη», εξήγησε ο Κλούγκε.

«Οπότε, πιστεύω ότι αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι βασικός στόχος του εμβολιασμού είναι πρώτα απ’ όλα να εμποδίσει τις σοβαρές μορφές της νόσου και τον θάνατο», υπογράμμισε ο Κλούγκε.

Σύμφωνα με τους επιδημιολόγους, μοιάζει πλέον δύσκολο να επιτευχθεί συλλογική ανοσία μόνο μέσω των εμβολίων, όμως αυτά παραμένουν κρίσιμα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας covid-19.

Ένα πολύ υψηλό επίπεδο εμβολιασμού εξακολουθεί εξάλλου να είναι απαραίτητο «για να αποφεύγεται η πίεση στα συστήματα υγείας μας, τα οποία έχουν απόλυτη ανάγκη να αντιμετωπίζουν και άλλες ασθένειες εκτός της covid», υπογράμμισε ο ίδιος.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

«Τοπικά προϊόντα» – Μανώλης Χάρος, στην Follow Your Art

Είναι η έκτη φορά που, τον Αύγουστο, ο Μανώλης...

Έκθεση λαϊκής παραδοσιακής ζωγραφικής

Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού στην έκθεση φερβολιτέ,...

Β-Χοριακή: Πότε γίνεται η εξέταση και πώς ερμηνεύονται τα αποτελέσματα;

Η αναμονή για την επιβεβαίωση μιας εγκυμοσύνης είναι μια...

Φαλλοπλαστική: Πότε ενδείκνυται και τι πρέπει να γνωρίζετε πριν από την επέμβαση

Η σύγχρονη ανδρολογία δεν περιορίζεται μόνο στη θεραπεία παθήσεων...

F/B Πορφυρούσα: Ανακοίνωση περί μη εκτέλεσης δρομολογίου

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν σήμερα, Πέμπτη...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img