hacker hand stealing data from laptop top down
Photo by Towfiqu barbhuiya on Unsplash

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του σάιτ ερευνητικής δημοσιογραφίας inside story (Tελογλου κλπ) έχει στηθεί ένας μηχανισμός ψεύτικων sites που μοιάζουν με γνωστά (πχ το kathimerini, το ειδησεογραφικό του Μ. Ιγνάτιου hellasjournal κλπ). Σε αυτά έχει φορτωθεί το λογισμικό υποκλοπών predator.

Με το που τα επισκέπτεσαι μέσω μιας συσκευής Android ή ΙοS, δηλαδή με σμάρτφον, το predator εγκαθίσταται αυτόματα στο κινητό και αρχίζει να μεταδίδει (χωρίς να εντοπίζεται εύκολα από συμβατικά antivrus) τα πάντα.

✔️Επαφές, συνομιλίες, κινήσεις, φωτογραφίες, video, sites που επισκέφθηκε ο κατόχος από το κινητό ή το pc του κλπ.
Που?

✔️Σε ένα κέντρο συλλογής δεδομένων, που φαίνεται ότι αυτό επεξεργάζεται τα ψηφιακά κλεμμένα και τα διαθέτει στην ΕΥΠ.
Μην προσπαθήσετε να τα επισκεφτείτε αυτά τα sites ούτε με pc, αφού ακόμα δεν είναι γνωστό τι ακριβώς κάνουν και σε συσκευές windows, linux κλπ.

🔸 Οπότε ΜΗΝ ΤΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΊΤΕ ΜΕ ΤΊΠΟΤΑ!

Έχουν ήδη εντοπιστεί 50 και ο κατάλογος μεγαλώνει.
Συνήθως προηγείται στο smartphone ένα sms ή email που κάνει “fishing”. Σταλμένο είτε από άγνωστο (δεν ανοίγουμε ποτέ!) ή από μολυσμένη συσκευή γνωστού σας, σας παραπέμπει να επισκεφθείτε άμεσα ή με έμμεσο τρόπο σε ένα τέτοιο site διανομής του predator. Αν κάνετε το λάθος να το επισκεφτείτε, τότε τα παιδιά του Κοντολέοντα και του πουθουΚούλη θα αρχίζουν να ξέρουν τα πάντα για εσάς! Tόσο καλά όσο και ο Ζουκης.

Αυτά είναι τα κακά νέα.

Τα καλά είναι ότι όλο αυτό το κύκλωμα δημιουργίας domains παγίδων κλπ, έχει αφήσει ψηφιακά ίχνη. Εύκολα εντοπίσημα είτε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ και την ΑΠΠΔ αλλά και από λογισμικά που έχουν όλες οι σοβαρές εταιρίες πληροφορικής.

Ούτε ψύλλος στον κόρφο δεν θα ήθελα να ήμουν σε αυτούς τους ρουφιάνους που εμπλέκονται ως συνεργάτες σε αυτό το κύκλωμα, που σήμερα πρέπει να παρακολουθεί ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες ανυποψίαστους πολίτες!

Προφανώς χωρίς άδεια Εισαγγελέα. Για να μπορέσουν μέσα “από τον σωρό” να φτάσουν στους κύριους στόχους τους. Οποίον ενοχλεί.

Ο Ηλιού είχε πει “να τους ταράξουμε στην νομιμότητα”, η άλλη στο παρά 5 το “όρε κάτι μηνύσεις που θα πέσουν…”

Σε κάθε περίπτωση, η Γιαδικιάρογλου και η παρέα της μπορούν να αρχίσουν να ανησυχούν. Σοβαρά όμως…

 

Δημιουργός του άρθρου:

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seven + thirteen =