politikos-kazamias

Ας υποθέσουμε ότι βρισκόμαστε στο 2032. Πρώτο θέμα σε όλα τα ελληνικά ΜΜΕ είναι η «ένταση» με την Τουρκία λόγω δηλώσεων του Τούρκου πρωθυπουργού και των συνεχών παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου. Εμείς, σήμερα εδώ και σε παγκόσμια αποκλειστικότητα σας αποκαλύπτουμε τι ακριβώς συμβαίνει:

Τα τουρκικά (αμερικανικής κατασκευής) f-16 αντιπαρατίθενται με τα ελληνικά (αμερικανικής κατασκευής) F-35 και τα (γαλλικής κατασκευής) Rafale.

Τα τουρκικά (γερμανικής κατασκευής) υποβρύχια τύπου 214 αντιμετωπίζονται από τα ελληνικά (γερμανικής κατασκευής) υποβρύχια τύπου 214.

Οι ελληνικές φρεγάτες (γαλλικής κατασκευής) αντιμετωπίζουν το τουρκικό αεροπλανοφόρο (ισπανικής κατασκευής).

Στον Έβρο από τη μια πλευρά έχουμε γερμανικά άρματα Leopard και από την άλλη γερμανικά άρματα Leopard. Επίσης συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων αμερικανικής κατασκευής είναι έτοιμες για να απωθήσουν τους εισβολείς και από τις δυο πλευρές.

Ταυτόχρονα οι οικονομίες και των δυο χωρών έχουν επιβαρυνθεί κατά πολύ από τις πολεμικές δαπάνες, αλλά και τις επιπτώσεις από το νέο κορωνοϊό με την μετάλλαξη «ΑΒΓΔΕΖΗ». Στην Τουρκία ένα δολάριο πλέον αντιστοιχεί με 22.458 τουρκικές λίρες, ενώ στην Ελλάδα η τιμή της βενζίνης έχει φθάσει τα 48,24 ευρώ τα 100ml…

Η ΕΕ και οι ΗΠΑ συνιστούν αυτοσυγκράτηση, εφαρμογή του διεθνείς δικαίου και αποφυγή προκλήσεων. Ελλάδα και Τουρκία «διαβάζουν» αυτές τις δηλώσεις ως θετικές για τις ίδιες διότι «εγώ είμαι με το μέρος του δικαίου».

Το ΝΑΤΟ ζητά να στείλουμε όπλα στο μακρινό Πουθενιστάν και να συμμετάσχουμε στις κυρώσεις που επιβάλλονται στους εισβολείς (Κίνα ή Ρωσία, διαλέγετε). Οι χώρες Διπλανιστάν και Ανεξαρτιστάν έχουν υποβάλει αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ ενώ η Τουρκία προβάλει ενστάσεις και ζητά ανταλλάγματα, διότι οι χώρες αυτές δεν έχουν καταδικάσει ρητώς και κατηγορηματικώς όσους αποδοκίμασαν τον Τούρκο πρόεδρο Τσαμπουκάν Αγά στο παιχνίδι της Γαλατά Σεράι με την Τσάι-στεμπουργκ.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Μπακογιάννης με δηλώσεις του στον ΣΚΑΣΙ και στην Σία Κοσιώνη ξεκαθάρισε ότι η απομονωμένη Τουρκία δεν έχει στον ήλιο μοίρα, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ η πρώην πρωθυπουργός΄Εφη Αχτσιόγλου προέταξε το ζήτημα για τα δικαιώματα των μειονοτήτων και την προστασία του περιβάλλοντος στο Πουθενιστάν. Από το ΠΑΣΟΚ (που πλέον άλλαξε πάλι το όνομα του σε «Ένωση Εναπομεινάντων Κεντρώων-Νέες δυνάμεις») ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι «αν η Τουρκία επιμένει να προκαλεί θα είναι πολύ προκλητική».

Κάπου εδώ ας βάλουμε μια τελεία και ας σκεφτούμε τι από όλα τα πιο πάνω αποκλείεται να συμβεί… Παρακαλώ μόνο σοβαρές απαντήσεις!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν δεν βάλουμε μυαλό, θα συνεχιστεί κάποιοι να θησαυρίζουν από τους εξοπλισμούς, κάποιοι να πληρώνουμε γι’ αυτούς (και από τις δυο πλευρές του Αιγαίου), κάποιοι να μας δουλεύουν στα κανάλια και εμείς φανατικά να στοιχιζόμαστε πίσω από τους «δικούς» μας.

Α, και κάτι ακόμα σίγουρο. Πρωταθλητής θα είναι πάλι ο Ολυμπιακός…

Δημιουργός του άρθρου:

Δημοσιογράφος

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 + 15 =