wc toilets kythira κύθηρα

Μια ημέρα καθημερινή, στην πλατεία Δημητρίου Στάη της πόλης των Κυθήρων, χθες Τρίτη 23 Μαρτίου 2021, επισκεφτήκαμε τα δημόσια αποχωρητήρια που βρίσκονται στη νότια πλευρά, ακριβώς κάτω από την κεντρική είσοδο της Τράπεζας Πειραιώς. Οι εικόνες που αντικρίσαμε, μας απογοήτευσαν πλήρως. Οι χώροι γεμάτοι ακαθαρσίες από καιρό. Συνθήκες υγιεινής επικίνδυνα ακατάλληλες. Σκουπίδια, φύλλα δέντρων, χρησιμοποιημένα χαρτιά, ένα λάστιχο περασμένο σαν κακόγουστη γιρλάντα στο λαιμό της βρύσης στο νιπτήρα. Είδη υγιεινής όπως απορρυπαντικά, σαπούνι ή χαρτί δεν είδαμε πουθενά. Ένα χώρος έτσι παρατημένος που δεν ταιριάζει με την αξιοπρέπεια του λαού μας. Και δυστυχώς το φαινόμενο δεν είναι πρόσφατο.

Οι εικόνες αυτές τείνουν να παγιωθούν, είτε βρίσκεται ο πολίτης στη Χώρα, είτε στο λιμάνι του Διακοφτιού (είχαμε κάνει και εκεί ρεπορτάζ), είτε στα αποχωρητήρια του λιμένος Καψαλίου και πάει λέγοντας…

Ενημερώσαμε σήμερα τη δημοτική αρχή πιστεύοντας ότι θα δράσει άμεσα. Ευελπιστούμε ότι όχι μόνο θα μας ακούσει και θα πάρει τα απαραίτητα μέτρα, αλλά θα σταθεί στο ύψος της, με σεβασμό στους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες της νήσου μας φροντίζοντας τους δημόσιους χώρους. Εμείς ένα σχόλιο έχουμε να κάνουμε: «Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά» λέει ο λαός μας. Και η τσιριγώτικη αρχοντιά δεν τιμάται με τέτοιες εικόνες στο δημόσιο χώρο του νησιού.

Kythera.News

Περισσότερες φωτογραφίες

 

 

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

15 − six =