perou

Ανακρούει πρύμναν η Lidl μετά τον σάλο που ξέσπασε εναντίον της, όταν επέμεινε να διωχθεί φτωχή ηλικιωμένη που έκλεψε κάποια προϊόνταν από το σούπερ μάρκετ της εταιρείας στο Ίλιον.

Υπενθυμίζεται, ότι παρά το γεγονός πως οι πελάτες που ήταν παρόντες στο περιστατικό προσφέρθηκαν να καλύχουν το κόστος των προϊόντων, η διεύθυνση του καταστήματος εμφανίστηκε ανυποχώρητη, κάλεσε την αστυνομία και προχώρησε σε μήνυση.

Η ηλικιωμένη, όπως αποκάλυψε ρεποτράζ του ΟΡΕΝ, έκλεψε κάποια προϊόντα, συγκεκριμένα κρέας και τυρί, τοποθετώντας τα μέσα στην προσωπική της τσάντα τα οποία κόστιζαν συνολικά περίπου 30 με 40 ευρώ.

Οι υπεύθυνοι του καταστήματος κατάλαβαν την κίνηση της γυναίκας και παρά τις παροτρύνσεις των υπολοίπων πελατών του σούπερ μάρκετ να μην πάει η γυναίκα στο αυτόφωρο και να μην κινηθούν σε βάρος της οι νομικές διαδικασίες, ο υπεύθυνος του καταστήματος ήταν ανένδοτος και είπε «ότι οι εντολές που έχει, είναι πολύ αυστηρές για αυτή την περίπτωση».

Ο υπεύθυνος κάλεσε τους αστυνομικούς οι οποίοι προσήγαγαν την 70χρονη στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα. Η ηλικιωμένη εξήγησε στους αστυνομικούς ότι δεν έχει καθόλου χρήματα και έχει ένα στεγαστικό δάνειο με πολύ μεγάλη ρύθμιση, το οποίο πληρώνει με τη σύνταξή της για να μην της πάρουν το σπίτι.

Επίσης, οι γείτονες της ηλικιωμένης επικοινώνησαν με το σούπερ μάρκετ και ζήτησαν να αποσυρθεί η μήνυση αυτή με την αλυσίδα να απαντά πως «η πολιτική της εταιρείας είναι να μην αποσύρει αυτού του είδους τις μηνύσεις».

Η στάση της εταιρείας σήκωσε μεγάλο κύμα κατακραυγής, με αποτέλεσμα, η ετιαρεία να προχωρήσει σε ανακοίνωση, στην οποία θεωρεό το θέμα «λήξαν».

Γειτόνισσα ηλικιωμένης: «Προσπάθησε να αυτοκτονήσει και λέει ότι θα κάνει απεργία πείνας»

Γειτόνισσα της ηλικιωμένης γυναίκας μίλησε στην εκπομπή του OPEN και αποκάλυψε ότι η γυναίκα επιχείρησε να αυτοκτονήσει. «Παραλίγο να μας πάθει ζημιά το βράδυ. Πήρε τρία χάπια της πίεσης μαζεμένα και την πήγαμε στο νοσοκομείο. Προσπαθεί η γιαγιά να αυτοκτονήσει γιατί δεν σηκώνει την ντροπή και φοβάται μην φτάσει στα αφτιά των γιων της αυτός ο διασυρμός».

«Εγώ πήγα στο σουπερμάρκετ και τους μίλησα για την υπόθεση. Έμαθα που μένει η γιαγιά και πήγα και τη βρήκα. Είναι κουλουριασμένη σε μία κουβέρτα και δεν μιλάει. Της είπα ψέματα ότι είμαι δικηγόρος και ότι ήρθα να τη σώσω, το λέω και ντρέπομαι. Της είπα ότι θα κάνω τα πάντα για να αποσύρει τη μήνυση το σούπερ μάρκετ. Δυστυχώς, όμως δεν έχω και εγώ λεφτά για να της πληρώσω δικηγόρο».

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Η Lidl Ελλάς, από την έναρξη της λειτουργίας της, εφαρμόζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης αξίες και πρακτικές κοινωνικής υπευθυνότητας. Έχει αποδείξει έμπρακτα και διαχρονικά ότι στέκεται δίπλα στους συμπολίτες της με ήθος και ευθύνη, όπως πράττει πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις κοινωνικής ευαισθησίας.

Συγκεκριμένα, έχει μεριμνήσει με μηχανισμό υποστήριξης μέσω ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα ώστε να αντιμετωπίζει άμεσα αιτήματα για προϊοτική βοήθεια από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Το πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα στο κατάστημά μας στο Ίλιον, μας λυπεί βαθιά. Ο υπεύθυνος του καταστήματος όπως και κάθε υπεύθυνος καταστήματος, είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες αναφορικά με παραβατικές συμπεριφορές που ορίζει η νομοθεσία.

Η διοίκηση της εταιρείας έλαβε γνώση του περιστατικού και θα φροντίσει να μην υπάρξει συνέχεια. Η εταιρεία θα έρθει σε επικοινωνία με την πελάτισσα για να λήξει το θέμα που δημιουργήθηκε.

Η Lidl Ελλάς θα συνεχίζει να στέκεται διαχρονικά στο πλευρό όσων μας χρειάζονται, αναγνωρίζοντας την ευθύνη και τον ρόλο της στην ελληνική κοινωνία».

Σφοδρές αντιδράσεις στο twitter

Οργή έχει προκαλέσει στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης το γεγονός και η στάση της εταιρείας, με αποτέλεσμα οι τοίχοι στο twitter Ν αγεμίσουν με θυμωμένα μηνύματα.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

sixteen − 10 =