mitsotakis-diaamantopoulou

Το ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης καθοδηγεί τον ίδιο τον Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, δε χρειάζεται πολλή μελέτη για να το διαπιστώσεις. Ένας μετά τον άλλον, οι Σημιτικοί στελεχώνουν την κυβέρνηση του Κυριάκου, με τις ευλογίες του βεβαίως – βεβαίως. Είχαμε και λέγαμε για τον Χρυσοχοϊδη, τη Μενδώνη, και τόσα στελέχη του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ να επιλέγονται σε νευραλγικές θέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Είχαμε και λέγαμε για τον Πιερακάκη, τον άγαπημένο σύμβουλο της Άννας Διαμαντοπούλου. Τώρα θα έχουμε και την Άννα ως κυβερνητικό εκπρόσωπο;

«Μπορεί να μας βρει και αυτό το κακό; Όλα είναι πιθανά με τούτον εδώ…», λέει το μήνυμα που ριμάρει ευφυώς και διακινείται από το πρωί της Δευτέρας 1/3 στα κινητά ορισμένων νεοδημοκρατών βουλευτών και στελεχών. Κανείς δεν λέει ότι ξέρει τον αρχικό αποστολέα. Πλην ενός – δυο κορυφαίων παραταξιακών, κανείς δεν παραδέχεται ότι το έχει λάβει και πως το απεύχεται. 

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Πάρι Κουρτζίδη η φήμη που κυκλοφορεί σε κάποια γραφεία λέει ότι η Άννα Διαμαντοπούλου (των Σημίτη – Βενιζέλου) συνομιλεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να αναλάβει κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη θέση του φρεσκοπαραιτηθέντα Ταραντίλη. Μάλιστα, τον πρωθυπουργό τον εξιτάρει η ιδέα, αφενός γιατί η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος θα είναι γυναίκα, κι αφετέρου διότι θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο εδραιώνεται στο χώρο του κέντρου.

Βεβαίως, η διαρροή πηγάζει από τους νεοδεξιο-ΠΑΣΟΚους του Μαξίμου, πρωτίστως από Γεραπετρίτη και δευτερευόντως από Σκέρτσο, οι οποίοι αμφότεροι τη θέλουν στην παρέα τους, μετά την απόσυρση της  από την κούρσα για την ηγεσία του ΟΟΣΑ.

Αυτοί, άλλωστε, «έφαγαν» τον Πέτσα, αυτοί «καθάρισαν» και τον «sir Τάκη» τον Θεοδωρικάκο!

Τα Πιπεράτα μαθαίνουν ότι η κυρία Διαμαντοπούλου το σκέφτεται, καθώς τα επικρατέστερα σενάρια για το πολιτικό της μέλλον είναι δύο:  Διεκδικεί την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ, αμφισβητώντας την Φώφη Γεννηματά, ή αναλαμβάνει χαρτοφυλάκιο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, τώρα που είναι ευκαιρία, διαφορετικά στον επόμενο ανασχηματισμό. Αν υπάρξει και δεν σκάσουν… εκλογές.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × five =