pieria-epeisodiaki-sillipsi

Ένας 32χρονος από τη Συρία συνελήφθη έπειτα από επεισοδιακή καταδίωξη καθώς μετέφερε παράνομα τέσσερις Αιγύπτιους μετανάστες, ενώ στο όχημα ήταν και το ανήλικο παιδί του.

Ο 32χρονος, ο οποίος συνελήφθη στη Βιομηχανική Περιοχή της Λαμίας ύστερα από επιχείρηση με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάρισας, Μαγνησίας και Φθιώτιδας, κατηγορείται για παράνομη μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών, επικίνδυνη οδήγηση, διακεκριμένη φθορά και απείθεια.

Όλα ξεκίνησαν όταν περνώντας τα διόδια Αιγινίου και αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο έλεγχο από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει και στη συνέχεια αποβίβασε σε δύο διαφορετικές περιοχές της Πιερίας τους τέσσερις Αιγύπτιους, οι οποίοι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθη τόσο ο ίδιος όσο και οι τέσσερις μετανάστες (ένας 34χρονος, δυο 16χρονοι κι ένας 15χρονος), ενώ το ανήλικο παιδί του 32χρονου τέθηκε υπό προστατευτική φύλαξη.

Σημειώνεται ότι μέχρι την ακινητοποίηση του οχήματος, ο οδηγός δεν συμμορφώνονταν με τις υποδείξεις των αστυνομικών και στην προσπάθειά του να διαφύγει προσέκρουσε σε όχημα που κινούταν στην ίδια κατεύθυνση προκαλώντας υλικές ζημιές.

Επίσης προκάλεσε φθορές στις προστατευτικές μπάρες σε πέντε σταθμούς διοδίων της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, και τραυματίστηκε από την πρόσκρουση του οχήματος. Αργότερα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Πιερίας, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ το όχημα που οδηγούσε κατασχέθηκε.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι αλλοδαποί που επέβαιναν στο όχημα είχαν εισέλθει στη χώρα από μη νομοθετημένο σημείο της ελληνοαλβανικής μεθορίου και για τη μεταφορά τους θα κατέβαλαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 3000 ευρώ.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Πιερίας. Η δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης, όπου και παρέπεμψε την υπόθεση στον Ανακριτή Κατερίνης.

Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή και στην οδό Κομοτηνής- Ξάνθης

Ένας ακόμη αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας μετανάστες συνελήφθη στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

Ο διακινητής μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τρία άτομα, ενώ και σε αυτή την περίπτωση δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Μάλιστα, μετά την ακινητοποίηση του οχήματος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει.

Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 × two =