olympiakoi-agones

Οι εταιρείες Pfizer και BioNTech ανέφεραν σήμερα Πέμπτη ότι πρόκειται να δωρίσουν δόσεις του εμβολίου τους κατά της Covid-19, προκειμένου να συνεισφέρουν στον εμβολιασμό των αθλητών και των αντιπροσωπειών τους που θα συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς και Παρολυμπιακούς του Τόκιο.

Οι εταιρείες ανέφεραν ότι οι πρώτες δόσεις αναμένονται να διατεθούν στις συμμετέχουσες αντιπροσωπείες χωρών στα τέλη Μαΐου, με στόχο να διασφαλιστεί ότι θα έχουν λάβει τη δεύτερη δόση πριν από την άφιξή τους στο Τόκιο.

Το σχέδιο τέθηκε σε ισχύ αφότου η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) πραγματοποίησε συνάντηση με την ιαπωνική κυβέρνηση μετά από την προσφορά του επικεφαλής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά για δωρεά εμβολίων στους αθλητές και τις αντιπροσωπείες τους.

«Η δωρεά του εμβολίου είναι άλλο ένα εργαλείο στη “θήκη” των μέτρων προκειμένου οι Ολυμπιακοί και Παρολυμπιακοί του Τόκιο να είναι ασφαλείς για όλους τους συμμετέχοντες», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Η Ιαπωνία εξετάζει την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο, η οποία τέθηκε σε ισχύ λόγω του κορωνοϊού, όπως ανέφεραν πηγές χθες Τετάρτη, προκαλώντας ανησυχίες σχετικά με το αν θα διεξαχθούν κανονικά οι Ολυμπιακοί του Τόκιο, που έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου.

Οι εταιρείες ανέφεραν ότι οι δόσεις που θα δωρίσουν θα είναι εκτός των συμφωνιών που έχουν συνάψει με χώρες ανά τον κόσμο και ότι δεν θα επηρεάσουν τις συμφωνίες αυτές.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

11 − nine =