tourismos

Διήμερη εξόρμηση στα Κύθηρα οργανώνει στις 25-26 Ιουνίου ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ).

Σύμφωνα με τον μύθο, η Αφροδίτη, η θεά της ομορφιάς και της αγάπης γεννήθηκε στη θάλασσα των Κυθήρων, όταν σταγόνες από το αίμα του Ουρανού άγγιξαν τη θάλασσα, μετά τον σοβαρό τραυματισμό από τον γιο του, τον Τιτάνα Κρόνο. Ένα υπέροχο νησί με μοναδικά παρθένα τοπία και άγριας ομορφιάς φαράγγια, εγκαταλελειμμένες ακροπόλεις και βυζαντινές εκκλησίες, έρημα κάστρα και γραφικά χωριά, καταρράκτες και παλιούς νερόμυλους, βαθύς όρμους, εκτεταμένες παραλίες και ναυάγια… Ένας μυστικιστικός τόπος απαράμιλλης ομορφιάς γεμάτος αντιθέσεις που μαγεύει τον επισκέπτη!

«Η πεζοπορία είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσουμε τους κρυμμένους θησαυρούς αυτού του όμορφου νησιού που βρίσκεται στο σταυροδρόμι των θαλάσσιων διαδρομών προς και από την ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα, ανάμεσα στα ακρωτήριο Μαλέας (Κάβο Μαλιάς) και το ακρωτήριο Ταίναρον (Κάβο Ματαπάς), απέναντι από τη θρυλική λακωνική γη. Τα Κύθηρα, το Τσιρίγο των Βενετών, κατοικήθηκε ήδη από τη Νεολιθική εποχή και ήταν πάντα ένα φιλόξενο μέρος για πειρατές, αποίκους, ασκητές και καταδιωκόμενους», αναφέρει ο ΕΟΣ Μολάων-ΝΑ Λακωνίας.

Η αναχώρηση των συμμετεχόντων θα γίνει το Σάββατο (25/6) και ώρα 10:00 πμ από Νεάπολη, ενώ η επιστροφή έχει οριστεί την Κυριακή (26/6) στις 6:00 μμ.

Η διαμονή των συμμετεχόντων θα γίνει σε ξενώνες του νησιού.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους συντονιστές της δράσης, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 16/6: Ανδρέας Κρητικός (6906608616), Γιώργος Τάντουλος (6982077826) και Βασίλης Μακρής (6982476730).

Η συμμετοχή κατοχυρώνεται με την πληρωμή προκαταβολής 50 ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος θα διαμορφωθεί με βάση τις συμμετοχές.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

fourteen − four =