Στέλιος Πέτσας

Σε περίπτωση που δεν αποκλιμακωθεί σύντομα η επιδημιολογική έξαρση θα εξεταστεί το ενδεχόμενο νέων αυστηρότερων μέτρων που αφορούν τα σχολεία και το διάστημα εφαρμογής του lockdown, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σε παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, μετά τις νέες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την αυστηροποίηση του lockdown, ο Στέλιος Πέτσας έθεσε επί τάπητος το σενάριο για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων αλλά και την παράταση του ισχύοντος καθεστώτος περιοριστικών μέτρων.

«Όλα αυτά είναι στο τραπέζι, εφόσον αποδειχθεί ότι τα μέτρα που παίρνουμε τώρα δε λειτουργούν», σημείωσε.

Σχετικά με την παραδοχή του Άδωνη Γεωργιάδη για το γεγονός πως η κυβέρνηση έπεσε έξω στις προβλέψεις της για την πορεία του δεύτερου κύματος της πανδημίας στην Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στα… επιστημονικά μοντέλα και στις ευθύνες της κοινωνίας.

«Σε όλο τον κόσμο το δεύτερο κύμα εξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε εκθετική αύξηση κρουσμάτων. Αυτό ήταν κάτι που δεν το ανέμενε κανένα προβλεπτικό μοντέλο είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Αν ήταν μέσα στις προβλέψεις των μοντέλων που έχουν όλοι οι επιστήμονες είναι βέβαιο ότι θα είχε προβλεφθεί πιο πριν. Οι προβλέψεις όλων των επιστημόνων δεν δείχνανε αυτή την εκθετική αύξηση στα κρούσματα»υπογράμμισε ο Στέλιος Πέτσας, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση στοχεύι στην επαναλειτουργία της αγοράς τα Χριστούγεννα.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 × five =