Πέθανε ο δημοσιογράφος Ιάσoνας Τριανταφυλλίδης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών ο γνωστός δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου και τηλεόρασης Ιάσονας Τριανταφυλλίδης. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η δημοσιογράφος και πρώην πρόεδρος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, Ελένη Σπανοπούλου.

Ο Ιάσονας Τρινταφυλλίδης είχε γράψει πάνω από 20 βιβλία με θέμα την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, του τραγουδιού, του μιούζικαλ, καθώς και βιογραφίες ανθρώπων από τον καλλιτεχνικό χώρο και ειδικότερα από το ελληνικό σινεμά.

Αρθρογραφούσε από το 1985 σε εφημερίδες και περιοδικά, έχει κάνει εκπομπές στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση, προσφάτως και στο διαδίκτυο.

Έχει επιμεληθεί επανεκδόσεις παλαιού υλικού σε CD για ηθοποιούς και τραγουδιστές όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Τζένη Βάνου, η Σοφία Βέμπο, η Μαρινέλλα, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Γιάννης Σπάρτακος, αλλά και του συνόλου της μουσικής του Νίκου Μαμαγκάκη για τον κινηματογράφο, ενώ έχει κάνει ειδικά αφιερώματα για την ιστορία του τραγουδιού στο ελληνικό σινεμά, μεταξύ άλλων.

Στην τηλεόραση έκανε το πρώτο πρωινό του MEGA («Κοκτέιλ»), καθώς και εκπομπές με συνεντεύξεις, αφιερώματα, μονογραφίες.

Υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής του «Να η ευκαιρία», σχολιαστής στις ειδήσεις του STAR, αλλά και σε πολιτική εκπομπή με την Όλγα Τρέμη στο MEGA.

Αρθρογράφησε επίσης στην Εφημερίδα των Συντακτών και στοyoufly.com ενώ έκανε και καθημερινά μεσημεριανή εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 με τίτλο «Αθήνα, με ακούς;».

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Χανιά – Κτηματολόγιο: Ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρει…

Στις 25 Μαρτίου 2026 γράφαμε σε αυτήν εδώ τη στήλη ότι...

Απάντηση Ανδρέα Μαριάτου στο άρθρο του Σταύρου Μεγαλοκονόμου

Αγαπητέ Σταύρο,Ναι, είναι δημοκρατική υποχώρηση (στην καλύτερη περίπτωση) να...
00:02:34

Αυλέμονας: Διαμαρτυρίες για τις εργασίες ανάπλασης εν μέσω τουριστικής περιόδου

Έντονη διαμαρτυρία για τον χρόνο και τον τρόπο εκτέλεσης...

Η ντροπή των Κυθήρων

Πρωϊνό Σαββάτου και ανοίγοντας τις ιστοσελίδες των τοπικών μέσων,...
03:15:43

Το Καμένο Πρόσωπο της Ελλάδας – Η Αχρηστοκρατία

Οι "Αντιθέσεις" έριξαν την αυλαία της τηλεοπτικής περιόδου, με...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img