Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης, 16/02, η συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγείται περαιτέρω χαλάρωση μέτρων, σε μια ημέρα όπου οι νεκροί στη χώρας μας ξεπέρασαν τους 25.000.

Με βάση τα όσα έγιναν γνωστά, οι ειδικοί άναψαν «πράσινο φως»:

  • Για να επιστρέψουν οι όρθιοι στην εστίαση.
  • Για να επιτραπούν εκ νέου οι σχολικές εκδρομές.
  • Για να αυξηθεί το ποσοστό της πληρότητας στα γήπεδα στο 50%.

Αντιθέτως, οι ειδικοί δεν δίνουν τη συγκατάθεσή τους για τη διεξαγωγή καρναβαλικών παρελάσεων στο πλαίσιο των εορτασμών για τις Απόκριες, ωστόσο δεν αποκλείεται, τις επόμενες ημέρες, να συζητηθεί η πιθανότητα διεξαγωγής ορισμένων εκδηλώσεων μόνο για εμβολιασμένους.

Σημειώνεται, ότι την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε άλλα 19.509 νέα κρούσματα και άλλους 82 νεκρούς με το θλιβερό ρεκόρ θυμάτων στη χώρα μας να ξεπερνάει, πλέον, τους 25.000 θανάτους.

Λίγη ώρα αργότερα ο υπουργός Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι η κυβέρνηση έκανε αποδεκτές τις προτάσεις και τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από το Σάββατο. Αναμένεται ΚΥΑ για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Συγκεκριμένα, ο Θάνος Πλεύρης σημειώνει:

«Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

Σε αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

20 − ten =