dimotiko-symvoulio

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Δημοτική Αρχή, αναφορικά με τα πεπραγμένα της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε αυτό, αναφέρεται:

«Συνεδρίασε το μεσημέρι της Τρίτης 30/11/2021 το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων, υπό την προεδρία του κ. Εμμανουήλ Στάθη και με την παρουσία του Δημάρχου, κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη. Η συνεδρίαση έλαβε χώρα σε πραγματικό χρόνο μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ΖΟΟΜ.

Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε το Δ.Σ. για την τελετή αδελφοποίησης με το Δήμο Αλίμου, που έγινε στις 14-11 και ευχήθηκε στον Δήμαρχο, κ. Ανδρέα Κονδύλη για την ονομαστική του εορτή, συγχαίροντάς τον παράλληλα για την υποδειγματική διοργάνωση της εκδήλωσης. Επιπλέον, ανέφερε για τη νέα χρηματοδότηση του Δήμου ύψους 100.000€ από το ΠΕΠ Αττικής που στόχο έχει την ενεργειακή αναβάθμιση των Δημοτικών Σχολείων Χώρας και Καρβουνάδων και του Νηπιαγωγείου στο Κάτω Λιβάδι.

Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του κ. Γ. Διδυμιώτη στα ρεπορτάζ του ΙΟΝΙΑΝ TV (που βραβεύεται συνεχώς στα Media Awards ως «Regional Greek TV of the Year») για τα δημοτικά έργα των Κυθήρων. Οι δημοτικοί σύμβουλοι – ανεξαρτήτως παράταξης – θα πρέπει να χαίρονται και να νοιώθουν ικανοποίηση για την εκτέλεση τόσων έργων στο Δήμο μας και όχι να ειρωνεύονται την ειδησεογραφική τους προβολήπου ειδικά για το έργο διαχείρισης των απορριμμάτων αποτελεί και υποχρέωση λόγω της χρηματοδότησής του από το ΕΣΠΑ (δράσεις δημοσιότητας). Τα έργα αυτά έχουν χρηματοδοτηθεί με σκληρή δουλειά και πολύ κόπο και οι δημότες πρέπει να λαμβάνουν σχετική ενημέρωση, κάτι που θα συνεχιστεί για όλα ανεξαιρέτως τα δημοτικά έργα.

Υπενθυμίζουμε, ότι με το ελάχιστο κόστος των 2.480€ (με το ΦΠΑ), το ΙΟΝΙΑΝ TV κάλυψε τηλεοπτικά (με εξαιρετικό επαγγελματισμό και υπερσύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα) τον Εσπερινό, τη Θεία Λειτουργία και τη Λιτανεία της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας καθώς και τη συναυλία της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού στο Καψάλι, δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες ανθρώπους να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις αυτές και ειδικά στους δεκάδες χιλιάδες αποδήμους Κυθήριους, που φέτος δεν μπόρεσαν να βρεθούν στο νησί μας λόγω του κορωνοϊού.

Οι εκδηλώσεις προβλήθηκαν διαδικτυακά στα social media και τηλεοπτικά από τουλάχιστον 6 μεγάλα περιφερειακά κανάλια καθώς και από την πλατφόρμα της COSMOTE TV. Μάλιστα, μόνο η αναμετάδοση της Θείας Λειτουργίας της 24ης Σεπτεμβρίου έχει υπερβεί τις 70.000 μοναδικές θεάσεις (views) μόνο στο κανάλι του ΙΟΝΙΑΝ TV στο youtube (χωρίς να υπολογίζονται οι μεταδόσεις στο Facebook, οι τηλεοπτικές κ.λπ.), σχεδόν διπλάσιες από την αντίστοιχη αναμετάδοση της εορτής του Αγ. Γερασίμου Κεφαλληνίας, καίτοι οι καταγόμενοι από την Κεφαλλονιά που ζουν στη διασπορά υπερβαίνουν τις 200.000! Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη αναφορά του κ. Διδυμιώτη ήταν τουλάχιστον ατυχής. Ατυχής επίσης ήταν και η αναφορά του κ. Δημ. Κοντολέοντος για την συμμετοχή του Δήμου στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση PHILOXENIA 2021 στη Θεσσαλονίκη, καθώς αυτή είχε εγκριθεί με την με αρ. 34/2021 απόφαση του Δ.Σ., στην συζήτηση της οποίας συμμετείχε και ο κ. Κοντολέων ψηφίζοντας «παρών».

Το Δ.Σ. ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα, ενώ προχώρησε στον ορισμό της διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (διαπιστωτική πράξη) για το υπόλοιπο της θητείας (μέχρι 31-12-2023) ως εξής:

Α: Μέλη υποδεικνυόμενα δεσμευτικά από το Δήμαρχο:

  1. Καλλίγερος Δημήτριος με αναπληρωματικό του τον Σούγιαννη Χαράλαμπο
  2. Ζαντιώτης Παναγιώτης με αναπληρωματικό του τον Κομηνό Γεώργιο
  3. Λουράντος Ευάγγελος με αναπληρωματικό του τον Καψάλη Κωνσταντίνο
  4. Βενέρη Τραβασάρου Ειρήνη με αναπληρωματική της την Μαρουλίδου Σουμέλα

 Β: Μέλη υποδεικνυόμενα από το σύνολο των παρατάξεων της μειοψηφίας εκ των οποίων υποχρεωτικά τουλάχιστον μία γυναίκα:

  1. Γεωργιλάς Παρασκευάς με αναπληρωματικό του τον Χρυσαφίτη Νικόλαο
  2. Νοταρά Διαμαντούλα με αναπληρωματική της την Κονόμου Αντζολέτα

 Γ: Ο Προϊστάμενος της οικείας Λιμενικής Αρχής με το νόμιμο αναπληρωτή του

  1. Νίκη Γιαννακοπούλου, Υποπλοίαρχος ΛΣ με αναπληρωτή της την Φιολάκη Ειρήνη, Ανθυπαστιστή ΛΣ

 Αντιπρόεδρος εξελέγη με 9 ψήφους ο κ. Λουράντος Ευάγγελος (έναντι 7 του κ. Γεωργιλά Παρασκευά).»

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × 3 =