anakoinosi

Την διαμαρτυρία και την απογοήτευσή του εκφράζει ο πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος σχετικά με την καθυστέρηση των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού να επιτρέψουν να ξαναλειτουργηθεί ο ανακαινισθείς βυζαντινός ναός του Αγίου Ανδρέα στο Λιβάδι. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να γίνουν τα εγκαίνια του έργου παρουσία της υπουργού πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. Ο πάτερ Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος έγραψε μία ανοικτή επιστολή – δήλωση, μέσω της οποίας τονίζει: «ο Άγιος Ανδρέας ήταν πάντοτε σε κοινή λατρεία και δεν είναι «σπίτι» κανενός υπευθύνου του Υπουργείου για να κρατείται το κλειδί και να μην δίνεται στην ενορία και πολύ περισσότερο για να εξαρτάται η Θεία Λειτουργία στη μνήμη του Αγίου από το πότε θα μπορέσει η κα Υπουργός να έλθει στο νησί να τελέσει τα εγκαίνια».

Διαβάστε την επιστολή:

πρωτ. π. Παναγιώτη  Μεγαλοκονόμου

ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ : Άμεση Ανάγκη για τους ενορίτες να λειτουργηθεί ο ναός.

Πέρασαν 16 χρόνια για να γίνει η μελέτη και η επισκευή του Αγίου Ανδρέα στο Λιβάδι. Τελικά τον περασμένο Ιούλιο ολοκληρώθηκε το έργο, όπως μας είπε ο εργολάβος, και από τότε  περιμένουμε τα εγκαίνια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού (τα κοσμικά εγκαίνια, διότι τα εκκλησιαστικά εγκαίνια έχουν γίνει εδώ και 1000 χρόνια περίπου). Πραγματικά μετά την επισκευή έλαμψε το μικρό αυτό εκκλησάκι.

Οι ενορίτες με πολλή υπομονή περιμένουν την ημέρα που θα ξαναλειτουργηθεί ο άγιος του χωριού τους. Κάποιοι σε αυτό το διάστημα των 16 ετών έφυγαν από αυτή τη ζωή. Οι υπόλοιποι περιμένουν. Προς το παρόν σαν ενορία δεν έχουμε καμία ενημέρωση αν θα μας δοθεί το κλειδί (το οποίο το κρατούν οι ιθύνοντες της 1ης ΕΒΑ) να λειτουργήσουμε τον Άγιο Ανδρέα (30 Νοεμβρίου).

Ως  εφημέριος  αυτής  της ενορίας θέλω να υπενθυμίσω στους υπευθύνους ότι ο Άγιος Ανδρέας ήταν πάντοτε σε κοινή λατρεία και δεν είναι «σπίτι» κανενός υπευθύνου του Υπουργείου για να κρατείται το κλειδί και να μην δίνεται στην ενορία και πολύ περισσότερο για να εξαρτάται η Θεία Λειτουργία στη μνήμη του Αγίου από το πότε θα μπορέσει η κα Υπουργός να έλθει στο νησί να τελέσει τα εγκαίνια. Ο ναός ανήκει στο λαό του Θεού ο οποίος θέλει να δει τον επίσκοπο, τον ιερέα, τους ιεροψάλτες μαζί του να τελούν τη Θεία Λειτουργία.

Όσο για τα εγκαίνια, αν αργήσουν πολύ θα τα κάνουν μόνοι τους οι υπεύθυνοι μαζί με τα συμπαθή αλλά σιχαμερά τρωκτικά που θα εισέλθουν κάτω από την πόρτα, όπου υπάρχει αρκούντως μεγάλο κενό.

Άγιος Ανδρέας

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 + 9 =