rena dourou

Την ανάγκη για την άμεση και αποτελεσματική οικοδόμηση αλυσίδων αλληλεγγύης από την Περιφέρεια Αττικής, απέναντι στην ανθρωπιστική και προσφυγική κρίση εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, παρατήρησε η Ρένα Δούρου μιλώντας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. “Σε αυτές τις αλυσίδες ζωής και αλληλεγγύης οι Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές οφείλουν και μπορούν να συμβάλλουν ενεργά και αποτελεσματικά”, συνέχισε.

Η ίδια κάλεσε τη Διοίκηση Πατούλη να ενεργοποιήσει ξανά το Κέντρο Logistics, που είχε εγκαταλείψει, για την οργανωμένη αντιμετώπιση της σημερινής προσφυγικής συγκυρίας και συνολικά του προσφυγικού φαινομένου: “δεν υπάρχουν πρόσφυγες ξανθοί ή μελαμψοί, η αλληλεγγύη είναι ενιαία, αφορά όλους τους ξεριζωμένους, χωρίς διακρίσεις”, είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενη στον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.

“Η αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή δεν είναι υπόθεση δημοσίων σχέσεων, ενός Δελτίου Τύπου και δηλώσεων στις κάμερες της τηλεόρασης αλλά υπόθεση πρωτοβουλίας, οργάνωσης, συντονισμού και υλοποίησης σε συνεργασία με Δήμους, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, επιχειρήσεων. Είναι υπόθεση πολιτικής βούλησης και στρατηγικής”, συνέχισε η ίδια.

Η Ρένα Δούρου θύμισε την ίδρυση το 2016 του Κέντρου Logistics, από τη Διοίκηση της Δύναμης Ζωής, για την υποδοχή και τη στήριξη των προσφύγων που έφθαναν στην Αττική. Ήταν το πρώτο στην Ελλάδα Κέντρο Διαχείρισης Αποθήκευσης και Εφοδιασμού Ειδών Πρώτης Ανάγκης των Σημείων Διαμονής των Προσφύγων. Η λειτουργία του κατοχυρώθηκε νομοθετικά και αποτέλεσε στη συνέχεια μέσο στήριξης όλων των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της χώρας μας.

“Ήταν ένα υποδειγματικό, έμπρακτο παράδειγμα οργανωμένης αλληλεγγύης.

Και αυτό δεν το είπαμε εμείς. Αλλά το Συμβούλιο της Ευρώπης, το Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, που σε Έκθεσή του το αναγνώρισε επισήμως ως καλή ευρωπαϊκή πρακτική ενώ το Σεπτέμβριο του 2016 το επισκέφθηκε ο εκλιπών Πρόεδρος του Κογκρέσου Ζαν Κλωντ Φρεκόν, επικεφαλής αντιπροσωπείας”.

“Η Δύναμη Ζωής έχει θέσει το θέμα εδώ και καιρό καλώντας τη Διοίκηση να προχωρήσει στην επαναλειτουργία του, γιατί οι ανάγκες των ευάλωτων συμπολιτών μας όχι μόνο δεν έχουν εκλείψει, αλλά αυξάνονται. Και πλέον σε αυτές προστίθενται το προσφυγικό ρεύμα από την Ουκρανία”, υπογράμμισε η Ρ. Δούρου. “Οι ανάγκες λοιπόν δεν έχουν εκλείψει. Εκείνο που έχει εκλείψει είναι το ενδιαφέρον της σημερινής διοίκησης για τις δράσεις έμπρακτης και οργανωμένης αλληλεγγύης”.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three × two =