dei-idiotikopoiisi

Έρευνα για το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί σοβαρά αδικήματα, όπως χειραγώγηση μετοχών ή κατάχρηση εσωτερικής πληροφόρησης, πριν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας, Χρήστος Μπαρδάκης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατόπιν δημοσιευμάτων, αλλά και μηνυτήριας αναφοράς την οποία κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προ τριών ημερών έξι δικηγόροι, ζητώντας τη διερεύνηση αδικημάτων όπως η χειραγώγηση μετοχών και απιστία και παράβαση καθήκοντος.

Υπενθυμίζεται ότι οι έξι δικηγόροι επικαλούνται στην αναφορά τους μία σειρά από δημοσιεύματα και επισημαίνουν πως υπάρχουν «αποχρώσες ενδείξεις για την διάπραξη του αδικήματος της χειραγώγησης μετοχών εισηγμένων στο χρηματιστήριο αλλά και της ενδεχόμενης διάπραξης του αδικήματος της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος».

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Documento, εξάλλου, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου (δυο ημέρες μετά τις διθυραμβικές δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη και τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση της πώλησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ αντί 2,1 δις ευρώ), η μετοχή της ΔΕΗ έφτασε στα 10,5 ευρώ. Πρόκειται για μία αύξηση της τιμής της μετοχής κατά 6,06% σε σχέση με τη συνεδρίαση της 10ης Σεπτεμβρίου.

Η αύξηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να «τσιμπήσουν» πολλοί μικροεπενδυτές. Τις επόμενες μέρες όμως η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ κατέγραψε μία συνεχή και ανεξήγητη πτώση. Την περασμένη Παρασκευή, 24/9, μια ημέρα μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου χωρίς να ασκήσει τα δικαιώματα του το ελληνικό δημόσιο, η μετοχή έκλεισε στα 7,98 ευρώ. Με τις απώλειες να ανέρχονται σε 24% από την «ανεξήγητη» πτώση.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

fifteen − five =